Egy napig tart a januári tavasz

Csütörtökön akár 15 fok is lehet, de péntekre visszatér a tél. Ma éjszaka nem fog fagyni, éjszaka 8 fokot mutatnak majd a hőmérők.

A frontérzékenyek számára kellemetlen időszak következik, az esti órákban délnyugat felől valósággal ömlik be az országba a meleg levegő, ami a feltámadó délies szélnek köszönhetően a talaj közelében is éreztetni fogja hatását – írja az Időkép.

Esővel, záporokkal tarkított lesz a csütörtök, ám a környékünkön hosszabb időszakokra felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. Ezzel együtt napközben tavaszi időjárásra van kilátás, akár 15 fok is lehet napközben.

Ám nem sokáig örülhetünk a kellemesebb időnek, csütörtökön éjszaka erős szél támad, péntekre visszatér a télies idő, a nappali órákra pusztán 1 fokot jósolnak a szakemberek Nagyatád térségére, továbbá éjszakánként újra fagypont alá csökken a levegő hőmérséklete.

A HungaroMet azt írja az orvosmeteorológiai előrejelzésében, hogy az érkező melegfront fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Ingerlékenyebbé válhatunk, illetve a szervezet hamarabb elfáradhat, kifáradhat, ezáltal a teljesítőképességben is csökkenés tapasztalható.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás