Elhunyt Gyenesei István

Életének hetvenhatodik évében elhunyt Gyenesei István egykori országgyűlési képviselő, önkormányzati miniszter, a Somogyért Egyesület alapítója és nemrégiben újraválasztott elnöke, Nagyatád díszpolgára – tudatta a családja a politikus közösségi oldalán.

Gyenesei István 1948-ban, Kaposváron született. 1994-ben alapította meg a Somogyért Egyesületet. 1994 és 1998 között a megyei közgyűlés és a kaposvári önkormányzat tagja volt. A 2006-os országgyűlési választáson a nagyatádi központú választókerületben képviselővé választották. 2008-ban a második Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterévé nevezték ki. Ezt a posztot csaknem egy évig töltötte be.

Hosszú ideje küzdött a rákbetegséggel, egy rosszindulatú, ritka daganat miatt a karját is amputálni kellett, ám a betegség tavaly októberben máshol újra kiújult. Akkor a közösségi oldalán azt írta:

Alázattal fogadok minden döntést, küzdő, büszke somogyiságom, mint egy öreg tölgy nem is enged meg számomra mást.

Januárban újra a Somogyért Egyesület elnökévé választották, ám már akkor gondoskodott róla, hogy akadályoztatása esetén, újabb választás nélkül az ügyvezető alelnök vigye tovább az egyesület vezetését.

Gyenesei István eredményesen és következetesen segítette, támogatta Nagyatád fejlődését, amiért 2009-ben Nagyatád Város Önkormányzata Nagyatád Város Díszpolgára kitüntető címet adományozott számára. Emlékét megőrizzük.

(Kiemelt kép: Gyenesei István Facebook-oldala)

Megosztás