“Ennyire tiszta és őszinte megmérettetést ritkán tapasztalok” 

Speciális versenyen vett részt a Triatád két versenyzője Monoron a hétvégén. Szabó Botond és Balogh Botond Down-szindrómával élnek. A Special Olympics Hungary elnevezésű versenyen a díjakat Darnyi Tamás és Wladár Sándor adták át.

Szeptember óta már harmadik alkalommal vett részt Szabó Botond és Balogh Botond, a Triatád két versenyzője azon a versenysorozaton, ahol Down-szindrómával élő sportolók szerepelnek.

A monori állomáson Balogh Botond az 50 méteres pillangó versenyszámban második, az 50 méter gyorsúszásban harmadik, míg a 4×25 méteres gyorsváltóban a negyedik lett. Szabó Botond a 25 méteres mellúszásban és a 25 méteres gyorsúszásban egyaránt második helyen ért célba, a 4×25 méteres gyorsváltót pedig a negyedik helyen teljesítette.

– Számos versenyen vettem részt, de ennyire tiszta és őszinte megmérettetést ritkán tapasztalok edzőként – mesélte Tóth Gábor, a Triatád edzője.

A versenyzők nemcsak tapasztalatot szerezhettek, de egy életreszóló élménnyel is gazdagabbak lettek, hisz az érmeket Wladár Sándor olimpiai bajnok, a Magyar Úszószövetség Elnöke, illetve Darnyi Tamás olimpiai bajnok adták át. Ám az emlékeken túl a két bajnok által aláírt úszósapka egy olyan relikvia, amit biztosan sokáig őriznek a tulajdonosaik.

Közben a Triatád utánpótlása is megkezdte a felkészülést Veszprémben a II. Spirit Veszprém Triatlon Fesztiválon. 

Itt elindultak azok is, aki csak kipróbálni szeretnék a sportágat. A Magyar Triatlon Szövetség minden segítséget megad, ebben a versenyszezonban életre hívták a Próbáld ki a triatlont! versenysorozatot. 

A veszprémi versenyen újoncok, gyerekek, serdülők és felnőttek is indultak a Triatád részéről, és minden korosztályban kiváló eredmények születtek, főleg, hogy a felkészülés nemrég kezdődött csak el, hisz a triatlon-nagyüzem igazán a nyár derekán indul be.

Próbáld ki a triatlon 1. futam:

Gelencsér Zejnep 1.hely
Gelencsér Zelinke 3.hely

Újonc 1:

Balogh Réka 3.hely

Újonc 2:

Márkus Barnabás 6. hely
Leich Szonja 8. hely
Bencsik Boglárka 9.hely

Gyermek:

Leich Olivér 6. hely
Bors Barnabás 8. hely
Herr Krisztián 10. hely

Serdülő:

Horváth Noémi 5. hely
Balogh Hanna 10. hely

Felnőtt kategória

Landesz Máté (F1) 8. hely
Keszericze Márton (F1) 9.hely
Keszericze András (F1) 10.hely
Tóth Gábor (F4) 2. hely
Horváth Tamás (S3) 8 .hely
Dr. Herr Gyula (S4) 5. hely

Tóth Gábor egy napközis tábort is szervez június 24. és június 28. között a Városi Strandra. Ide teljesen kezdőket is várnak, két feltétel van: az egyik a betöltött 7 éves kor, illetve a vízbiztos úszástudás. A táborban az úszás, a kerékpár és a futás versenytechnikai részleteit is megismerhetik a gyerekek. Részletek az alábbi plakáton:

Megosztás