Kidőlt fák, vízzel elöntött területek adtak munkát a tűzoltóknak

A hétfő délutáni felhőszakadást követően mintegy húsz esetben riasztották a somogyi tűzoltókat. Ötvöskónyi és Nagyatád között is elöntötte az utat a hirtelen lezúduló eső.

Tizenkét alkalommal kellett a felgyülemlett nagy mennyiségű csapadékot eltávolítani a tűzoltóknak. Kadarkút Pipacs utcájában az árkok felteltek esővízzel, amit szivattyúk segítségével emeltek át másik vízelvezetőbe az egységek, megóvva ezzel a lakóházakat.

Fotó: Kadarkút ÖTP

Mikén egy mozgáskorlátozott lakó házában leesett a gipszkarton mennyezet a beázás miatt, a ház öt helyiségéből hármat érintett a probléma. A helyi önkéntes és a kadarkúti önkormányzati tűzoltók kimentették az értékeket a házból, a lakó ismerősöknél kapott szállást.

Fotó: Kadarkút ÖTP

Kilenc esetben kidőlt fák eltávolítását végezték a tűzoltók. Kaposváron egy tizenöt méteres fa gyökerestül fordult ki a földből és maga alá temetett hat személyautót, a város hivatásos tűzoltói darabolták össze a több méteres fát. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fotó: Kaposvári HTP

Hétfőn délután Nagyatád és Ötvöskónyi között is elöntötte az utat a hirtelen lezúduló eső, ám itt nem kellett a tűzoltók segítségét kérni.

(Kiemelt kép: Kadarkút ÖTP)

Megosztás