Trianonra emlékeztek tegnap Nagyatádon

A nemzeti összetartozás napja alkalmából tartottak megemlékezést tegnap Nagyatádon, a Trianon emlékmű előtti téren a nagyatádi polgári szervezetek.

– Hányszor és hányszor ismételtük el, hogy mit veszített Magyarország, a magyar nemzet? És mégis, ezen a napon azt üzenjük a világnak, hogy mi magyarok összetartozunk, a magyar nemzet tagjai összetartoznak, bárhol is élnek a világban. Mert határokat tudtak húzni a magyarság közé, és minden elkövettek annak érdekében, hogy ezt az összetartozás-tudatot megsemmisítsék, de ez a törekvés nem vezetett eredményre – fogalmazott beszédében dr. Ludas László alpolgármester.

– Emlékezzünk, ünnepeljünk, és erősítsük meg hitünket, hogy az összetartó, magyar nemzetünknek van jövője – zárta beszédét.

A megemlékezésen Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: nem a terület nagysága tesz elsősorban naggyá egy nemzetet, hanem a kultúrája, a szellemisége és az összetartozása. 

– Ez az összetartozás volt, ami segített nekünk ezer évig nekünk fennmaradni, gyarapodni és előrébb jutni. Az összefogás, amiben Somogy mindig is élen járt – mondta Biró Norbert.

A megemlékező beszédeket követően ünnepi műsort adott elő Fiumei Éva, Gresa Lívia és Maczinkó László, akik a magyar irodalom kiválóságainak, úgymint Juhász Gyula, Krúdy Gyula és Móricz Zsigmond szövegeiből válogattak. A műsort Lacza Attila énekével egészítették ki.

A műsort követően a megemlékezés virágait helyezték el a plébánia kertjében található Trianon-emlékműnél.

Megosztás