Fél tonnánál is több eledelt kaptak a menhely állatai

Tegnap a Nagyatádi Természet és Állatvédő Egyesület önkéntesei reggeltől estig gyűjtötték az élelmiszert a TESCO áruház előterében a menhely állatai számára. A húsvéti adománygyűjtésen kitettek magukért a nagyatádiak. Az áruház változtatott a kitelepülések szabályain, karácsonykor a helyiek nem, csak két, számos támogatóval rendelkező, országos szervezet rendezhet majd gyűjtést.

Reggel 8 órától várták a segíteni vágyó nagyatádiakat a Nagyatádi Természet és Állatvédő Egyesület önkéntesei az áruházban. Általában ezt egy évben kétszer, a húsvétot és a karácsonyt megelőző időszakban teszik.

A tegnapi gyűjtés szép eredménnyel zárult, az adományozó nagyatádiak 574 kg kutyatáppal, több mint 100 konzervvel, jutalomfalatokkal, kutyaszalámikkal, speciális táppal és kutyapelenkával is kedveskedtek a menhely védenceinek. Ez egyébként másfél havi ellátmányt jelent a menhely kutyáinak.

A cicákról sem felejtkeztek el: 7,3 kg macskatáppal és 13 db konzervvel, 38 db alutasakos eledellel és 2 csomag jutalomfalattal járulták hozzá az állatok ellátásához az adakozók.

2024 januárjától a TESCO-nál változtattak a kitelepülések szabályain, ezért a menhely készpénzt nem gyűjthetett, sőt, ahogy arról korábban beszámoltunk, a karácsonyi időszakban, amikor a legtöbb felajánlás érkezik egy-egy ilyen gyűjtésen, az áruház csupán két országos, számos támogatóval rendelkező szervezetnek, az Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek engedélyezi a gyűjtést, a helyi civileknek, egyesületnek ettől az évtől kezdve nem ad engedélyt a kitelepülésre a legforgalmasabb időszakban.

Megosztás