Gálaesten adták át a Pro Communitatis Nagyatád díjakat

Gulyás Tiborné Ildikónak és Hornyák Katalinnak ítélte a Pro Communitatis Nagyatád díjat az alapítvány kuratóriuma, amelyet hagyományosan olyanok kapnak, akik Nagyatád közössége érdekében, hosszú időn át önzetlen és eredményes tevékenységet végeznek.

Egy közjátékkal kezdődött tegnap este a Prológ Nagyatád Alapítvány hagyományos gálaestje a kulturális központban. A Nagyatád Képeskönyv oldalait Kozics Nikolett, Fejér Zoltán és Ormai István tolmácsolta a közönségnek.

Ezt követően a Nagyatádi Vegyeskar lépett színpadra, őket pedig Lacza Attila követte, aki egy saját, valamint a Republic-dalt adott elő, majd Kozics Nikolett verselt, és Birkás Csaba – Kollonay Zoltán kíséretével – hegedűn játszotta el Paganini Cantabible tételét, és Schuberttől A méh című tételt.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke, Ormai István köszöntőjében az alapítvány tevékenységéről, valamint Nagyatád szellemiségéről beszélt.

– Ebben az évben a Zenés Nyári Esték rendezvénysorozatot, valamint a gyermeknapot támogatta az alapítvány. A sportolóink esetében vannak mindig olyan helyzetek, amikor többlettámogatásra van szükség: ilyenek voltak ebben az évben a kötélugróink, akik az Egyesült Államokba mentek világbajnokságra, az utánpótláskorú triatlonistáink, akiknek a versenyeztetéséhez járultunk hozzá, és van egy dzsúdós fiatalember, Boros Bence, aki a jövő évi olimpiára készült, az ő felkészülését is támogattuk – sorolta Ormai István.

Ezeken felül az alapítvány támogatta a vasútállomás mellett kiállított motorvonat felújítását, illetve Durgó Tibor méltó síremlékének a felállítását. Ezeken felül hét, képzőművészeti tagozatra járó diák tandíját fizette ki az alapítvány, és örökös használatra Birkás Csaba hegedűművésznek vásárolt egy kétmillió forintos hegedűt.

– A következő esztendőben a Prológ Nagyatád Alapítvány továbbra is támogatja a Zenés Nyári Esték rendezvénysorozatot, a Rókus kápolna műemléképületének külső felújítását és a Nagyatádi Judo Club 50 éves évfordulójához is hozzájárulunk – mondta Ormai István, aki befejezésül hozzátette:

– Olyan ez a város, amilyenné mi tesszük. Mi alakítjuk a szellemiségét. A szellemiség az, hogy milyenek vagyunk, hogyan viszonyulunk egymáshoz, tudunk-e segíteni a másiknak, ha szükséges, tudunk-e örülni a másik sikerének, tudunk-e összefogni egy-egy ügy érdekében, tudunk-e bölcsek, megfontoltak, türelmesek lenni egymás iránt.

Az elnök és a kuratórium két tagja, Pallai Lászlóné és Németh Csaba adta át az idei Nagyatád közösségéért díjakat, amelyet a több nagyatádi társadalmi szervezetben hosszú időn át végzett fáradhatatlan közösségi tevékenysége; a Nagyatádi Református Presbitériumban, és a Városi Idősügyi Fórum munkájában való eredményes részvétele; példamutató és önzetlen társadalmi és közösségi szerepvállalása elismeréséül Gulyás Tiborné Ildikó, A Fiatal Újságírók Egyesülete megalapítása, a középiskolás fiataloknak az újságírás és a publikálás iránti érdeklődését fejlesztő, gyakorlásának lehetőséget biztosító munkája; a kortárs magyar irodalom és kultúra Nagyatádon történő megismertetése; valamint önzetlen közösségi és kultúraszervező tevékenysége elismeréséül Hornyák Katalin kapta.

A díjak átadását követően Gara Bella énekelt, majd az Acoustic Classroom adott egy rövid koncertet.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás