hirdetés
2022. December 01, Csütörtök
Elza napja

Most vasárnap óraátállítás Szerző: Simon Tamás | 2022-10-29 10:10:00 | Címkék: időszámítás, téli, nyári, óraátállítás, hazai

Október utolsó vasárnapján megkezdődik a téli időszámítás. Az óráink mutatóját hajnali háromkor visszafelé, kettő órára kell tekerni. 2024-től minden EU-s ország véglegesen átáll a téli vagy a nyári időszámításra.

hirdetés

Még 2018-ban tartott konzultációt az Európai Unió az óraátállításról. A válaszadók többsége - 84 százaléka - az átállítás eltörlése mellett adta a le a voksát, ezen belül a legnagyobb arányban a magyarok voltak az időszámítás-váltás ellen.

A téli időszámítás kezdetével ugyan relatív korábban kel a nap, ám ezzel együtt előbb is alkonyodik. A nyári időszámításra jövő év március 26-ig kell várnunk, és ideális esetben a következő év lesz az utolsó, amikor ezzel foglalkoznunk kell, ugyanis eredetileg 2021-ig kaptak időt a tagállamok, hogy döntsenek arról, hogy a téli vagy a nyári időszámítást fogják-e használni a jövőben, ám az időközben a koronavírus-járvány miatt ezt a határidőt kitolták 2024-ig.

Mindenesetre egyelőre marad az óraátállítás, élvezzük ki, hogy holnap egy órával tovább maradhatunk ágyban.

Depositphotos
Depositphotos

 

 

Vissza az előző oldalra