Protein diéta, amely segít a hatékony fogyásban

Zavar pár fölös kiló, és szeretne végleg megszabadulni tőle? Olyan diétát keres, amitől fogy, és hogy a nem kívánt kilók ne térjenek vissza jojóként? (X)

Próbáljon ki egy fehérjediétát, melynek köszönhetően saját, zsírpárnákban raktározott zsírjait égeti el, amit egyáltalán nem szeret.

A protein diéta nem újdonság

Hogy először hall róla? Ne essen tévedésbe. George L. Blackburn, a Harvard Egyetem professzora, aki a zsíranyagcserét tanulmányozta, 1974-ben elsőként állt elő a proteindiétával, amely a fogyás hatékony és biztonságos módja. De lehet, hogy nem protein diétaként hallott róla, hanem keto diétáról, keton diétáról, protein diétáról, fehérje diétáról vagy ketogén diétáról.

A fotó forrása: puhhha / Shutterstock.com
A fotó forrása: puhhha / Shutterstock.com

Miről szól a protein diéta?

Már a név is arra utal, hogy a fehérjék fontos szerepet játszanak benne. A magas fehérjetartalmú ételek az étrend szerves részét képezik, emellett nagyon fontos a szénhidrátbevitel minimálisra csökkentése is. A szervezet ezután körülbelül egy-három nap alatt eljut a ketózis nevű állapotba, amikor is nem a szénhidrátokból, hanem a raktározott zsírokból vesz fel energiát.

Tudta-e, hogy a fehérje diéta mellett nem kell izomtömeg csökkenéstől tartania? Azt megvédi a megfelelő fehérjebevitel.

Hogyhogy működik ez a diéta?

A fehérje diétának köszönhetően elég könnyen, gyorsan és jojó effektus nélkül fogyhat. A szervezet kiszáradása miatt a víz elvész a szervezetből, ennek alapja az ivási rend betartása és a rendszeres étrend.

Ossza el az étkezést minden nap öt vagy hat adagra, kezdje a napot reggelivel, folytassa egy uzsonnával, ebéddel, uzsonnával, vacsorával és esetleg egy második vacsorával, ha későn fekszik le. Ne éhezzen.

Tudta-e, hogy egy zöldség vagy egy fehérjeszelet ideális snacknek? Az alacsony glikémiás indexű fehérjekoktél, amelyet néhány másodperc alatt elkészíthet, szintén minden tápanyagal ellátja.

Mit kell enni fehérje diétán?

● Sovány hús (csirke, pulyka, sertés, marha stb.)

● Hal és tenger gyümölcsei

● Tejtermékek, például Cottage, sajt, joghurt, túró stb.)

● Zsírok és olajok (zsír, kókuszolaj, olívaolaj)

● Diófélék (pekándió, makadám, dió) és magvak (chia, lenmag és tökmag)

● Alacsony cukortartalmú gyümölcsök és zöldségek (cseresznye, málna, áfonya, eper, avokádó, cukkini, padlizsán, karfiol, káposzta, brokkoli stb.)

● Igyon tiszta vizet és cukrozatlan teát, kényeztetheti magát kávéval is, de vigyázzon! Nincs cukor és nincs tej.

● Tojás

A fotó forrása: Yulia Furman / Shutterstock.com
A fotó forrása: Yulia Furman / Shutterstock.com

Mit jobb elkerülni?

● Édesített ásványvizek és gyümölcslevek

● Köretek, például burgonya, tészta, rizs stb. Cserélje ki ezeket engedélyezett zöldségekkel vagy a tészta és rizs alacsony szénhidráttartalmú alternatívájával.

● Kolbász

● Vajpótlók

● Felejtse el a gabonaféléket és a péksüteményeket.

● Az édes és túlérett gyümölcsöket és édességeket zárja ki az étrendből.

(Szponzorált tartalom)

Megosztás