Időutazás: van egy somogyi falu, ahol megszüntetik a vezetékes telefont

A szolgáltató a helyi polgármesternek azt mondta: nem kötelező igénybe venni a szolgáltatást. Polányban 218-an laknak, a mobiltelefonok nem igazán működnek, az internet is szakadozik.

Megszüntetik a vezetékes telefont a faluban, de az internet és a mobilhálózat is katasztrófa – számolt be a helyzetről a vármegyei hírportál. Őket egy, a községben él 82 éves férfi kereste meg, hogy levelet kapott a szolgáltatótól, amely szerint hamarosan megszüntetik a vezetékes telefonos szolgáltatást a faluban. Az idős férfi ezzel nincs egyedül, többek is kaptak hasonló tartalmú levelet a faluban. Azt is elmondta, hogy a helyzet nem egyszerű, hisz a mobiltelefonok sem működnek rendesen, vagy, ahogy ő fogalmazott „katasztrofális hatékonysággal működnek”.

Polányban mindössze 218-an laknak, ahol most már nemcsak a mobiltelefonok használhatósága a probléma, hanem az is, hogy az internetkapcsolat sem megfelelő.

A helyi polgármester, Ellenberger Tamás, beszélt a szolgáltatóval, ő azt a választ kapta tőlük, hogy nem kötelező igénybe venni a szolgáltatást.

Megnéztük a nagyobb szolgáltatók weboldalát, Polányban kizárólag mobilinternetet ajánlanak, sem vezetékes telefon, sem vezetékes internet nem érhető el a kínálatban.

(Nyitókép: depositphotos.com)

Megosztás