Segíteni a szükségben

Hiába a szakadó eső, már az adományosztás kezdete előtt tucatnyian álltak a Hunyadi utcában ruhákért, élelmiszerért. A karácsonyt megelőző időszakban nemcsak ruhát, hanem tartós élelmiszert, a gyerekeknek karácsonyi csomagot is adnak.

Németh Csaba alpolgármester még hét éve kezdte az adománygyűjtést, akkor mindössze egy faállvánnyal és egy apró helyiséggel. Mára eljutottak oda, hogy a Hunyadi utcában a tízemeletesek egyik földszinti helyiségét teljes egészében megtöltik az adományok. A ruhákon túl felnőtt- és gyerekcipőket és könyveket is találni.

– Hála a dolgos hölgysegítőknek kialakítottunk egy olyan rendszert, amelyben gyorsan és könnyedén megtalálhatja mindenki a számára megfelelő ruhát – mondta Németh Csaba, aki először még csak a Jókai utcában, aztán egyre nagyobb körben kezdett ruhagyűjtésbe a rászorulók részére.

Leginkább a gyerekholmikra van kereslet, ezért év közben többször is kinyitnak, hogy akinek szüksége van rá, vihet belőlük. A karácsonyi adományozás alkalmával nemcsak ruhákat, hanem tartós élelmiszereket is osztanak, de a gyerekekről sem feledkeztek meg, 50 csomagot állítottak össze számukra, korlátozott számban még ágynemű is található a helyiségben.

– Korábban 120, vagy akár 180 csomag tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot ki tudtunk osztani, de a lakossági adományozás visszaesett, köszönhetően az életszínvonal-csökkenésnek, illetve annak, hogy rendkívül sokba kerülnek az élelmiszerek. Így idén ezeknek a csomagoknak a zömét a képviselőasszony-társammal, Pallai Lászlónéval szereztük be, negyvenet tudunk ebből adni.

A konzervgyárból konzerveket, a DEH Magyarországtól pedig ezernél is több fánkot kaptak, ez is jár most a csomag mellé, amit éppen ottjártamkor porcióztak ki.

A kinti fogasokra, amelyek fölé sátrat emeltek az eső miatt – leginkább téli holmikat akasztottak, hogy aki akar, vigyen belőlük.

Megosztás