Ilyen volt az adventi vásár

Advent harmadik vasárnapján rendezték meg az adventi vásárt a kulturális központban, illetve hagyományteremtő szándékkal adventi koncertet is tartottak a színházteremben, továbbá meggyújtották a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát.

Hamarosan itt a karácsony, aminek az egyik biztos jele, hogy adventi vásárt rendeztek a kulturális központban, ahol számos árus várta a látogatókat. Többnyire kézműves termékeket árultak, lehetett kapni táskát, mézet, a kapszaicin szerelmesei is feltankolhatták a készleteiket Csipi Chili termékeinek köszönhetően, de a piték, karkötők, nyakláncok, kézműves szappanok is várták leendő gazdáikat.

A gyerekeknek egész délután kézműves foglalkozást tartottak, itt készültek egyebek között a díszek a somogyi tűzoltók karácsonyfájára is, de természetesen az örök sláger, az arcfestés sem maradhatott el, illetve hennák és karikatúrák is készültek. A délután folyamán egy extra, adventi kerekítővel készült Sáráné Kocka Ágnes.

Ezt megelőzően a színházteremben adventi koncertet tartottak a zeneiskolások, a Nagyatádi Vegyeskar és a Nagyatádi Általános Iskolák Bóbita kórusa, utóbbi Maronics Melinda vezetésével. Pünkösd Márton köszöntőjéből kiderült, hogy a következő adventek sem maradnak majd koncert nélkül, hisz az értékes eseményekből érdemes hagyományt teremteni.

A koncert után Ormai István – két gyermek segítségével – meggyújtotta a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát. Itt közreműködött a NaFigyelj! bájoló kórusa, illetve egy verssel készült Völgyi Krisztina.

A délután lezárásaként a kamarateremben díjazták a mézeskalácsház-készítő verseny résztvevőit, továbbá azokat, akik Nagyatád egy-egy épületét készítették el az illatozó süteményből.

Este hatra a vásározók már összepakoltak, de még akadt néhány későn érkező, aki tőlük szerzett be egy apró karácsonyi ajándékot.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás