Ismét Kiss János a lépcsőfutás bajnoka

Négy tűzoltó képviselte Somogyot a IX. Országos Turul Lépcsőfutó Bajnokságon. Csaknem félezer lépcsőfokot kellett megmászni, Kiss János ezúttal sem talált legyőzőre.

Százötvennél is több induló rohamozta meg a tatabányai Kő-hegyet, illetve annak lépcsőit. A 419 lépcsőfok egyenetlen emelkedésével különösen nagy megterhelést rótt a sportolók szervezetére, nem is beszélve arról, hogy a korlát nem mindig nyújtott egyformán támogatást, hisz hol egyik, hol másik oldalon van elhelyezve.

A mezőnyből leggyorsabban célba érkező versenyzőket négy korcsoportban, férfi és női kategóriában, sportruhában és tűzoltó védőruhában futó szekciók szerint díjazták.

Szőke Hanna (Bolhás ÖTE) 7 perc 23 másodperc alatt ért fel a „hegytetőre”, ezzel a második helyet szerezte meg a védőruhában induló hölgyek között.

A 31-40 év közötti védőruhát viselő férfiak között Vidák Balázs tűzoltó alezredes, barcsi tűzoltóparancsnok 5 perc 31 másodperc alatt teljesítette a versenyt, amely a nyolcadik legjobb időeredménynek számított.

Ifj. Bodó László (KÖTÉL Egyesület) pedig – mindössze négy másodperccel lemaradva a dobogó legtetejéről – ezüstérmet zsebelt be.

Huszonhárom, 41 és 50 év közötti férfi tette próbára magát a nem mindennapi megmérettetésen, köztük Kiss János (Bolhás ÖTE), akit ezúttal sem talált legyőzőre. 4 perc 28 másodperc alatt küzdötte le a majd’ félezer lépcsőfokot.

(Fotók: Komárom-Esztergom VMKI)

Megosztás