Zenélt a tavasz

A kulturális központban a zeneiskola növendékei, illetve a Nagyatádi Vegyeskar klasszikus zenei programra invitálta a közönséget csütörtökön. Az itt készült képekből válogattunk.

Fuvola, zongora, szaxofon, hegedű és klarinét. Ezek a hangszerek szólaltak meg a Zenélő tavasz című klasszikus zenei rendezvényen csütörtökön délután a kulturális központban.

Balatincz Dorka zongorán adta elő Händel Rigaudon című tételét, Gyulyás Lotti fuvolán idézte meg Mozartot, Csordás Lili és Radák Hédi zongora négykezesében két tétel is megszólalt. Hauptman Dávid zongorán Prokofjev Keringőjét játszotta el, Zádori Lilla Kitti szaxofonjátékával örvendeztette meg a közönséget. László Menyhért Ágh Lászlóné Horváth Petronellával zongora négykezes adott elő. A harmadik blokkban Török-Kovács Dorottya fuvolán, Zeng Yang Yang és Tamás Kíra zongorán, míg László Abigél Galambfalvi Mártonnal szintén zongorán játszottak. A zeneiskola növendékeit Ágh Lászlóné Horváth Petronella, Birkás Csaba, Sárközi Ferenc és Vargáné Fekete Ilona készítették fel.

Pap Bendegúz – Lacza Attila kíséretével – hegedűlt, míg a Lovász Léna, Németh Regina, Peti Gergely Hodorics Zalán és Sárközi Ferenc alkotta klarinétegyüttes Ennio Morricone egy tételét mutatta be.

A zeneiskolás növendékeket a Nagyatádi Vegyeskar követte. Őket Kollonay Zoltán kísérte zongorán, és Kollonay Krisztina vezényelt. A vegyeskar hét művet adott elő:

  1. Kalmár Márton: Apor Lázár tánca
  2. Várnai Ferenc: Az én szívem
  3. Várnai Ferenc: Kedves tolvaj
  4. Bárdos Lajos: Tiszai dallamok
  5. Karai József: Ugrótánc
  6. Hallelujah Dallam
  7. A holnap hídja – Rudolf című musicalből

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás