Látásmódok a kiállítóterem falán

Utoljára 2020-ban tartott kiállítást a Nagyatádi Fotókör. Most Látásmódunk címmel egy új tárlatot mutattak be az elmúlt időszak képeiből, illetve Kóczián Zoltán Gergely beszámolt azokról a sikerekről, amelyeket a fotókör tagjai értek el a közelmúltban.

A kiállítóterem falára most fényképek kerültek, szám szerint tizenegy alkotó fotóiból készült válogatást mutatott be a Nagyatádi Fotókör tegnap délután a kulturális központ kiállítótermében. A kiállításmegnyitón elején a zeneiskola növendékei és tanárai adtak műsort zongorán, illetve a klarinétegyüttest is meghallgathatták a kiállításra érkezők, majd ezt követően Pünkösd Márton, a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ igazgatója köszöntötte a szép számmal megjelent vendégeket, Nagyatád két alpolgármesterét, Dr. Ludas Lászlót és Németh Csabát, valamint az alkotókat.

Kóczián Zoltán Gergely, a Nagyatádi Fotókör egyik alapítója a beszéde elején megemlékezett a tavaly év végén elhunyt Bágyi Ferencről (akinek a könyvét december 17-én mutatják majd be a kulturális központban), hisz ő volt az, aki inspirálta, segítette a fiatalabb generációt eligazodni a fotózás, vagyis a „fényrögzítés” útvesztőiben.

A Nagyatádi Fotókör láthatóan lelkes társaság, és ha a lelkesedés tehetséggel és kitartással is párosul és – ahogy ez esetükben egyértelmű -, akkor olyan művek születnek, amelyeket most a kiállítóterem falán láthatunk egészen január közepéig.

Kóczián Zoltán beszélt a közelmúltban elért eredményekről, a fotókör tagjainak díjairól, illetve a NASZI fiataljaival való együttműködésről is, továbbá hangsúlyozta, hogy mindenki arra buzdít, induljon el a pályázatokon, amik elérhetők, hisz abból születnek eredmények.

A Látásmódunk című kiállítás csak egy apró szelet abból a munkából, amelyet a tizenegy alkotó végez, de mindenképpen az általuk legfontosabbnak ítélt képek kerültek fel a falra. Érdemes elidőzni egy-egy kép mellett, és ne feledjék: a Nagyatádi Fotókör mindig várja a lelkes, újabb tagokat.

A tárlaton Balatinecz István, Berkics Erika, Gerlecz László, Kóczián Zoltán Gergely, Pap Richárd, Sárdi Péter, Striteczky Géza, Szőke Viktória, Tolnai Endre György, Tüscher Alexandra és Varga Viktória Rebeka képei láthatók.

Megosztás