Sztrájkolnak a buszsofőrök vasárnap és hétfőn, ezeket a járatokat érinti

Advent második vasárnapján, illetve az azt követő hétfőn bajos lesz busszal közlekedni, ugyanis a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – erre a két sztrájkot hirdetett.

Számos Nagyatádról induló, illetve Nagyatádra érkező járat marad ki vasárnap és hétfőn, mert a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet december 10-én és december 11-én munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál.

A szakszervezet amiatt döntött a munkabeszüntetés mellett, mert a 2024-es évre még nem született a társaság részéről bérfejlesztési ajánlat. A sztrájk miatt ezen a két napon az országban 23 ezer járat marad ki az előzetes adatok szerint.

A Volánbusz indokolatlannak tartja a sztrájkot, ennek ellenére azt írták, hogy haladéktalanul megkezdték rá a felkészülést. Hozzátették: a vállalatnál működő, közel húsz érdekképviselet közül egyik sem jelezte a csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez, továbbá arról is tájékoztattak, amennyiben az adott járatok közül az érintett autóbusz-vezetők nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez és felveszik a munkát, akkor még több járat közlekedik majd menetrend szerint.

A társaság közzétett egy listát, hogy a helyközi közlekedésben milyen korlátozások, járatkimaradások lehetnek

Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy vasárnap a Budapestre 14:40-kor, Nagyatádról induló busz nem fog közlekedni, de aznap Barcsra és Taranyba is nehezebb lesz eljutni. Hétfőn sokkal több busz érintett a munkabeszüntetésben, Somogyban 818 járat nem indul útnak az előzetes adatok alapján. Ezek közül 75 olyan van, aminek Nagyatád az induló, vagy a célállomása.

Kaposvár, 2023. november 9. Autóbuszok a Volánbusz Zrt. Somogy vármegye helyközi közlekedésében részt vevõ 22 új, Credobus Econell 12 típusú, dízelüzemû jármûvének átadásán Kaposváron 2023. november 9-én. MTI/Vasvári Tamás
Megosztás