Ma délután meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján

Ma van advent első vasárnapja, kezdetét vette a karácsonyi várakozás időszaka. Elkészült a nagyatádiak adventi koszorúja.

Vasárnap délután négy órakor gyújtották meg az első gyertyát a város adventi koszorúján, amelyet hagyományosan a Nagyatádért Egyesület tagjai készítenek el, díszítenek fel.

A gyertyagyújtásra összegyűlt nagyatádiakat a polgármester köszöntötte.

– Ez a koszorú valamennyiünkké, minden nagyatádié. A koszorú nemcsak az adventet, hanem az összetartozásunkat is jelképezi – fogalmazott Ormai István. – Az összetartozás a legfontosabb erőforrás, egy többlet, amitől erősebbek, bátrabbak, kezdeményezőbbek vagyunk és jobban viseljük a nehézségeket.

A köszöntőt követően a Nagyatádi Szépkorúak Nyugdíjas Klubja egy karácsonyi dalcsokorral ünnepelte advent első vasárnapját, majd ezt követően a közönség együtt énekelt.

Ezután a polgármester három kisgyermek segítségével meggyújtotta az első gyertyát a város adventi koszorúján. A második gyertya lángja jövő vasárnap, délután négy órakor lobban majd fel.

Kezdetét vette az elcsendesedés, a várakozás időszaka. A mai felbolydult világban az Atádhír békés, csendes és legfőképpen szeretetteljes felkészülést kíván minden nagyatádinak a karácsonyi időszakra.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás