Születésnapot ünnepeltek a nagyatádi szépkorúak

Harmincadik születésnapját ünnepelte tegnap a Nagyatádi Szépkorúak Nyugdíjas Klubja pénteken este a kulturális központban. Az érzelmes estén felidézték az elmúlt három évtizedet.

Még a hivatalos programkezdet előtt Haris László kisfilmjét nézhették meg az idősek és a meghívottak, aki harminc percben szedte össze a klub elmúlt harminc évének emlékeit. Ezt követően a klub kultúrcsoportja egy dalcsokrot mutatott be, és Antal Józsefné, a klub elnöke, motorja és lelke foglalta össze az elmúlt évtizedek emlékeit, tapasztalatait. (Jövő héten egy hosszabb beszélgetést közlünk Marika nénivel.)

A beszédben elmondta: a legfontosabb dátum a megalakulások dátuma, 1993, amikor Gergó Sándorné vezetésével megalakultak.

– Harminc éve vagyunk tagja az Életet az éveknek nyugdíjas szövetségnek, és ennek is köszönhetően több mint négyszáz fellépésen vagyunk túl – fogalmazott Antal Józsefné. – Büszkék vagyunk arra, hogy eljutottunk többször is Nagyatád testvérvárosaiba, csodálatos dolog más országát, kultúráját megismerni.

A klub műsorai között mindig fontos szerepet töltött be az ének, a tánc, a vers és a próza. Több tájegység táncát járták és járják a klub tagjai, emiatt különös figyelmet fordítottak és fordítanak a népviseleti ruhák összeállítására is. Egyébként a mai napig minden szerdán délután összegyűlnek a klubtagok, és a színházteremben próbálnak, hisz az év hátralévő részében több fellépésük is lesz, épp a Solar Fesztiválra készülnek.

A polgármester is köszöntötte a szépkorúakat.

– Annyi minden van ebben a harminc évben. Megszámlálhatatlanul sok erő, cselekvés, erőfeszítés, gondolkodás, barátság, szeretet, együttműködés. Nagyszerű harminc év van a közösség mögött. Odaadtátok a munkátokat a város közösségének. A színpadon, a fellépésekkel, az utazásokkal, a város képviseletével, Nagyatád nevének az elvitelével szolgáltátok, segítettétek, támogattátok a várost – fogalmazott Ormai István a köszöntőben. – Ezektől a közösségtől város a város, él a város. Nem a falaktól, nem az utaktól, nem az építkezésektől, nem. Az ott élő emberektől, és a településen élő emberek társaságaitól, egyesületeitől, közösségeitől él az a település. Különben üres lenne, semmitmondó, szürke. Veletek és általatok él egy település. Tele van élménnyel, élettel, célokkal, tevékenységgel, példával. Gratulálok ehhez.

Stikel János, a megyei nyugdíjas szövetség elnöke a beszéde után átadta a szövetség Kovács Lajosról, a szervezet első elnökéről elnevezett emlékplakettjét a szépkorúaknak.

A szövetség nevében Antal Józsefné – Marika néni – megköszönte a segítő munkáját a polgármesternek, Pünkösd Mártonnak, Németh Csabának, Haris Lászlónak, Fülep Istvánnak, illetve Vidák Tibornak, aki az alapítás óta az egyesület tagja.

Megosztás