Oxigénpalackhoz kötött, idős nőt fosztottak ki Somogyban

Egyedül élő, oxigénpalackhoz kötött, mozgásszervi megbetegedésben szenvedő, idős nő pénzét vette el egy húszas éveiben járó férfi Somogyban. A nő megpróbálta visszaszerezni az értékeit, ám, amikor kiért az utcára, összeesett a megerőltetéstől.

A vádirat lényege szerint a vádlottnak tudomása volt arról, hogy a mozgásszervi megbetegedésben, illetve tüdőbetegségben szenvedő, oxigénpalackhoz kötötten élő sértett egyedül él egy Barcshoz közeli faluban, aki kora és egészségi állapota miatt az ágyból felkelni, mozogni is csak rövid ideig képes.

A vádlott ezt kihasználva 2023 őszén bement a sértett házába, ahol az idős asszony a gyógyszerei bevétele után lefeküdt aludni. A sértett azonban felébredt a vádlott mozgására, akit felelősségre vont az ottléte miatt, majd megkérte, hogy távozzon. A vádlott ennek ellenére magához vette a sértett készpénzét, majd kisietett a házból.

Az idős és beteg asszony megpróbálta visszaszerezni értékeit, azonban az utcára kiérve a megerőltetéstől elszédülve a földre feküdt. Az egyik falubéli azonban meghallotta az asszony segélykiáltását, és végül értesítette a rendőröket.

Az ügyészség a vádlottat őrizetbe vétele után a Barcsi Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfit az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és ezért őt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet elsőfokon nem emelkedett jogerőre, ezért az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását is.

A fotót a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a bűncselekmény elkövetésének helyszínén.

Megosztás