45 nagyatádi gyermeket táboroztat az RSZSZK Szerző: Katona József | 2021-07-06 14:10:00 | Címkék: tábor, hátrányos helyzetű gyerek, rszszk, nagyatád

A Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ idén 2. alkalommal szervezte meg a nyári napközis tábort főként hátrányos helyzetű gyermekek részére. Fotókkal.

Élénk gyerekzsivaj tölti be a szoborpark látogatóközpontja melletti teret: éppen sorversenyt tartanak, nagy az izgalom.

- Az első táborunk, a tavalyi olyan jól sikerült, hogy a résztvevők 90 százaléka jelezte, idén is jönne – jegyzi meg Ivókné Pintér Melinda, az RSZSZK igazgatója.

A július 5-től 9-ig tartó tábor során a gyerekeket vendégül látja a 63. Bázis, a Kiserdei Lovas Sport és Hagyományőrző Egyesület, a gyerekek részt vesznek a művésztelepen játékos sportvetélkedőkön, kaszói kisvasutazáson, kiránduláson, a Bütyök Állatudvar látogatásán. Minden nap színes programokkal kedveskednek nekik az RSZSZK kollégái, és napi háromszori étkezést biztosítanak számukra.

- A játékos feladatokat kedvelem leginkább, meg azt, hogy sokat túrázunk – meséli a 8 éves Panna. - Lovastáborba is megyek a nyáron, és a Balatonra Erzsébet-táborba.

- Több barátom is van itt, annak nagyon örülök – fűzi tovább a szót osztálytársa, Vivien. - Én a mamámnál leszek a szünetben, ott lakik a szomszédban a barátnőm, vele játszunk, van trambulin, medence és hinta. Dzsúdótáborba is megyek majd, és egy hétre a Balatonra a mamával és az unokatesómmal.

A szervezők tapasztalatai szerint nagy igény mutatkozik ilyenfajta szabadidős programok szervezésére, mert a gyerekeknek hasznos elfoglaltságot biztosít, a szülők pedig biztonságban tudhatják gyermekeiket.

- Legalább két-háromszor nagyobb az igény, mint amennyi gyermeket fogadni tudunk – jelzi a tábor népszerűségét Tratnyek Dóra igazgatóhelyettes. - A 45 gyerek mellé viszont minimum 10 felnőtt szükséges, és nincs több humán kapacitásunk, ezért nem tudunk több ilyet tartani.

A tábor fő támogatója Ormai István polgármester, továbbá 27 vállalkozás, civil szervezet és magánszemély segítette a programok megvalósulását pénzbeli és természetbeni felajánlással, amit ezúton is köszönnek a szervezők.

Az RSZSZK gyermektábora. Fotók: Röhrig Dániel
Az RSZSZK gyermektábora. Fotók: Röhrig Dániel - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

A tábor támogatói:

Jámbor Szabolcs – Bionwell Magyarország Kft.

Cseh Judit – egyéni vállalkozó

Kaszó Zrt.

63. Bázis

Művésztelep – Pünkösd Márton, Fábián Viktória

id. Novics József

Nagyatád Fagyizó

Parfüm-Óra-Ajándék Nagyatád

Kecskés Judit – Vitamin Porta

Central Kávézó

Torma István – Dimatrade Kft

Bagó László

Atád-Aqua Kft.

DEH Kft.

Amico Pizzéria

Bella Optika

Euro-Store Kft.

Scitec Nutrition – Lovkó Tamás

Novics és Társa Közműépítő Kft.

Kosi Street Food and Bar

Magyar Vöröskereszt

Tündérvarázs Cukrászműhely

illetve több olyan magánszemély és vállalkozás, akik/amelyek névtelenséget kértek.

Vissza az előző oldalra