A Nagyatádi Óvodák Kéklámpások napja

A város hat óvodájának középső és nagycsoportosai, több mint 170 gyermek ismerkedett a tűzoltóság és a rendőrség eszközeivel, járműveivel és feladataikkal az Atád Autós-Motoros Iskola tanpályáján pénteken. Videóval.

Az elsőként Nagyatádon tartott rendezvény olyan nagy sikert aratott, hogy az ország több helyéről jöttek már megnézni, és vettek részt rajta korábban.

Az immár sok éve megrendezett Kéklámpások napján a csapatépítésen kívül az ovisok ismeretei is bővülnek, megerősödnek bennük a helyes cselekedetek – mondta Raczkóné Szantner Katalin, a Nagyatádi Óvodák vezetője. – Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek tiszteljék és megbecsüljék az ezen a munkakörökben dolgozó személyeket és munkájukat. Gazdag és változatos feladatokkal bővítjük az ismereteiket. A rendezvényre az óvodákból különböző vizuális eszközöket viszünk el, fontos szerepe van a kis bicikliknek és motoroknak is. Megvalósul a különböző mozgásformák elvégzése.

Az apróságok 13 állomást jártak végig, a menetleveleikben nyomdával jelezték az egyes helyszíneken való részvételüket. Változatos feladatokat kaptak: volt találós kérdés, nyomolvasás, helyes-helytelen viselkedés, ki mikor segít?-lottó, mentők, tűzoltók, rendőrök által használt eszközök válogatása képeken, igaz-hamis állítások. A rendőrök ujjlenyomatot vettek tőlük, bemutatták a rendőrautót és -motort, lámpákkal felszerelt ügyességi pályán vezették őket végig. A tűzoltóautó ugyancsak népszerű volt, akárcsak a tűzoltók felszerelésének megismerése.

Az Atád Autós-Motoros Iskolának köszönhetően van egy akkora terület, amelyen megrendezhetjük a Kéklámpások napját, és a város mind a hat óvodája közös programon vehet részt – mondta az óvodák vezetője.

A gyermekeket megajándékozta a rendőrség és az óvodák is, ezeket természetesen a kiscsoportosok is megkapják.

 

Megosztás