Azért a víz az úr! Ismét szivattyúznak Szerző: Herr Dávid | 2018-03-17 20:30:13 | Címkék: szabadság, Árok, szivattyú, árvíz, belvíz, víz, tűzoltó, nagyatád

Ismét kezdtek megtelni az árkok a Szabadság utcában! Délután lakossági bejelentés után a tűzoltók újra elővették a szivattyúkat: jelenleg is 5 vízpumpa dolgozik azon, hogy ne ismétlődhessenek meg a múlt heti események.

A csatornafedőkből is bugyog felfelé a víz a Szabadság téren. A bőséges csapadékkal ismét nem tudnak a vízelveztő árkok megbirkózni, a tűzoltóság jelenleg is a helyszínen igyekszik megfékezni a talajvíz felgyűlését. A Szabadság utca mindkét oldalán, valamint a Szabadság tér elején is aggasztóan emelkedik a víszint. Összesen 5 szivattyút telepítettek a lánglovagok és a Malom-árokba vezetik el a gyűlő belvizet.

Szakadó esőben próbálják megfékezni a belvizet
Szakadó esőben próbálják megfékezni a belvizet - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Szabadság téren a Malom-árokba ömlő vízelvezető csatornába szivattyúzák az árkokban feltóduló vizet a Claessens Group egyik óriás szivattyújával. Az öt kicsi szivattyú darabja 1300 litert, a nagyobbik berendezés pedig 7300 litert tud percenként elvezetni.

A Honvéd utcán vezetik át a Malom-árok felé a vizet
A Honvéd utcán vezetik át a Malom-árok felé a vizet - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Bízzunk benne, hogy sikerül a belvizet megfékezni. A tűzoltóságnak nincsen könnyű éjszakája: a Koch Róbert utcában kidőlt egy fa az ott lévő garázsokra. Részletekről itt olvashat. 

Frissítés: Újabb képek a helyszínről:

A tűzoltók a Claessens Group óriásszivattyúját használják a Szabadság téren
A tűzoltók a Claessens Group óriásszivattyúját használják a Szabadság téren - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Ez a csatorna a Malom-árokba ömlik a Szabadság térről. Ide vezetik a felgyűlő belvizet
Ez a csatorna a Malom-árokba ömlik a Szabadság térről. Ide vezetik a felgyűlő belvizet - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Ez a szivattyú 7300 litert tud átszívni percenként
Ez a szivattyú 7300 litert tud átszívni percenként - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Fotók: Röhrig Dániel

Vissza az előző oldalra