hirdetés
2023. Február 06, Hétfő
Dorottya, Dóra napja

Bozótirtás, ároktisztítás Szerző: Katona József | 2018-01-18 15:40:07 | Címkék: bozótirtás, ároktisztítás, közmunka, nagyatád

Ha bárki azt gondolná, a közmunkások a munka könnyebbik végét akarják megfogni, nézzék meg, milyen 2-3 fokban bozótot irtani és árkot tisztítani a város határában.

Ilyenkor télen, ha éppen nem havat lapátolnak, járdákat tisztítanak és mentesítenek a síkosságtól, akkor bozótirtással foglalkoznak Nagyatádon a közmunkások. Például a Kiserdei út mentén. Itt van egy önkormányzati tulajdonban lévő csapadékvíz-elvezető árok. Ezt tisztítják meg a sarjadékoktól, hajtásoktól.

- Több szempontból is hasznos ez a munka – mondta a helyszínen Kozma Lajos, a Városgondnokság közfoglalkoztatási csoportvezetője. - A csapadékvíz jobb elvezetése miatt, és esztétikusabbá teszi az útmentét. A Jánosmajorban élőknek a közlekedése nem a dzsungelban folyik, hanem az úton.

A vesszőkből, sarjakból több teherautónyit is kiirtanak. Legalább két kilométer hosszú csak ez az út. Több hétig tart a munka 8-10 közmunkásnak, de még így is lényegesen rövidebb ideig, mint tavaly: első alkalommal sokkal nehezebb volt kiirtani a bozótost. A város szélein egyébként még legalább tíz hasonló helyszín van, úgyhogy sok embernek akadna munka.

Több teherautónyi sarjadékot vágnak ki ezen az egyetlen helyen
Több teherautónyi sarjadékot vágnak ki ezen az egyetlen helyen - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra