hirdetés
2022. November 29, Kedd
Taksony napja

Elkezdődött az Európai Mobilitási Hét Nagyatádon Szerző: Simon Tamás | 2022-09-16 09:49:00 | Címkék: mobilitás, bicikli, kerékpár, nagyatád

Változás programokkal, biciklis reggelivel, közlekedésbiztonsági előadásokkal, gyerekprogramokkal elindult Nagyatádon az Európai Mobilitási Hét a városban, ami egészen jövő hét szerdáig tart.

hirdetés

Európában már huszonegyedik alkalommal rendezik meg a kerékpáros közlekedést népszerűsítő kampányt. Nagyatádon most először népszerűsítik a fenntartható városi közlekedést.

A szervezők minden kerékpárost reggelivel várnak szombaton reggel a Torma Üzletház előtt a kupakgyűjtő szívnél, hétfőn pedig a Széchenyi tér és a Hunyadi utca kereszteződésében.

A programok között szerepel még felnőtteknek szóló közlekedésbiztonsági előadás, valamint a Csillagszem és a Nyitnikék óvódákban tartanak “Közlekedj okosan!” címmel közlekedésbiztonsági kreatív oktatást.  
Az iskolások kedden és szerdán mehetnek a bringa suliba délutánonként.

- A kerékpáros szemléletethez szeretnénk egy kicsit közelebb hozni az embereket, hisz egészségesebb, sokkal jobb biciklivel közlekedni, mint akár gyalog, akár autóval. Az Európai Mobilitási Hét, aminek szolgálatában megkínáljuk a kerékpárosokat egy ingyenes reggelivel, illetve különböző programokat szerveztünk, hogy népszerűsítsük ezt a közlekedési formát - mondta el az AGARÉV Kft. megbízásából Dekkert Dániel, a projekt koordinátora.  

A részletes program a lenti plakáton található.

(Képek: Röhrig Dániel)

Vissza az előző oldalra