2020. Augusztus 11, Kedd
Zsuzsanna, Tiborc napja

Ismét iható az ivóvíz Szerző: Katona József | 2020-07-31 14:17:00 | Címkék: egészséges, ivóvíz, minőség, fogyasztás, nagyatád

Nagyatádon, Lábodon és Ötvöskónyiban egyaránt újra forralás nélkül fogyasztható a vezetékes ivóvíz – tájékoztatta szerkesztőségünket a DRV. Megszűnt a vízfogyasztás korlátozása.

A vízellátó rendszer fertőtlenítését követően a vízminőség helyreállt, ezért a víz forralására a továbbiakban nincs szükség, közölte a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Miután azonban a hálózatból hosszabb időre eltűnt a nyomás, levegősödött, a szűrőket is megterhelték, várható, hogy a csövek falán lévő lerakódás föllazul, esetenként sárgás lesz a víz.

- Ettől függetlenül a vezetékes ivóvíz most már egészséges és fogyasztható – válaszolta kérdésünkre Kajdy Péter, a DRV nagyatádi üzemmérnökségének vezetője. - Ha bárki ilyet tapasztal, kérjük, minél gyorsabban jelentse be, azonnal intézkedünk. Szintén gyakoribbak ilyenkor a csőtörések, ha előfordul, ugyancsak mihamarabb jelentsék.

A nagyatádi vízkutak mindegyike működőképes már, egynek a vizét még nem állították üzembe, de várhatóan az is napokon belül megtörténik, közölte  szolgáltató. A DRV a lakosság megértését és türelmét kérte.

Vissza az előző oldalra