Itt vannak a fotók a kitüntetettekről!

Mint arról tegnap már beszámoltunk, a Somogy címere adományozásának 520. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megyegyűlésen három nagyatádi személyiséget is díjaztak kiemelkedő tevékenységük elismeréséül. Fotókkal!

A Somogy Megyei Közgyűlés azon személyek és kollektívák elismerésére, akik kiemelkedő tevékenységükkel a megye fejlődését szolgálták, illetve munkájukkal kimagasló érdemeket szereztek, elismeréseket alapított. A díjakról tavaly szeptemberben döntött a közgyűlés.

A Somogy Megyei Közgyűlés a megye legmagasabb elismeréseként „Pro Comitatu Somogy” Kitüntető Díjat és megyecímerrel díszített aranygyűrűt adományozott

Dr. Gara István nagyatádi gyógyszerésznek aki 1947-ben született Budapesten, ám 1955-től vidéken él, 1957-től Vízváron, ahol édesapja gyógyszertárvezető volt. A győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban érettségizett 1966-ban. Érettségi után volt uránbányász és sorkatona, végül 1968-ban felvették a Budapesti Orvostudományi Egyetem Gyógyszerész Karára, ahol 1973-ban kapta meg gyógyszerész oklevelét. Azóta Nagyatádon él és dolgozik. 21 évig a vízvári gyógyszertárat is ellátta. Felesége és lánya is gyógyszerész, fia pedig orvos. A Magyar Gyógyszerész Kamarának alapító tagja, úgy országos, mint megyei szinten. Két ciklusban megyei elnökké választották. Több ciklusban volt tagja az országos elnökségnek, és 9 éven keresztül a Felügyelő Bizottságnak. Jelenleg a megyei kamara elnökségi tagja és országos küldött. 1990-ben alapító tagja és első elnöke volt a városi KDNP szervezetnek. Két ciklusban (1990 és 1998 között) városi képviselő, illetve négy évig alpolgármester volt. Alapító társ a Nagyatádi Diákokért Alapítvány létrehozásában, és azóta is a kuratórium elnöke. 2004-óta alapító tagja és alelnöke a nagyatádi „Jobb Közéleti Körnek”, és nyolc évig KÉSZ elnök is volt. Ezen kívül számos nagyatádi egyesületben tevékenykedik. Számos rangos szakmai kitüntetése van; 2001-ben Nagyatád Város díszpolgára lett, 2016-ban Magyar Arany Érdemkeresztet kapott.

Dr Gara István
Dr Gara István

Somogy Polgáraiért Díjat kapott 

A nagyatádi Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. Kollektívája

A neves és meglehetősen dinamikusan fejlődő céget 1992-ben alapította 4 magánszemély. Tevékenységük szerszámacélok és szerszám-normáliák kereskedelmére irányult. 1994-es bevételük már a 100 millió Ft-ot is meghaladta. A vállalkozás célja a kiépítendő termelési tevékenységen keresztül a szerszámgyártók kapacitás- és alkatrész igényeinek kielégítése egy kézből, partneri kapcsolatokra alapozva. 2014-ben Orbán Viktor miniszterelnök személyesen avatta fel új tanműhelyüket, amellyel megerősítették duális szakemberképzési rendszerüket. 2015-ben újabb 1000 m2-es termelő csarnokot építettek, és a Somogy Megyei Kormányhivataltól megkapták az „Egészséges munkahely” elismerő címet. 2016-ban nagyméretű 5 tengelyes megmunkálások kivitelezése érdekében 1 milliárd Ft értékű gépi beruházást indítottak. Termelőterületük meghaladta a 8000 m2-t és dolgozói létszámuk a 270 főt.

Dr. Büttnerné Bódi Ágnes
Dr. Büttnerné Bódi Ágnes

Somogy Polgáraiért Díjat kapott

Nagy Erika, a Nagybajomi Kulturális Igazgatás intézményvezetője, aki 30 éve töretlen hittel és elhivatottsággal munkálkodik Somogyért, illetve a különféle értékmentő közösségekért. Magyar tanárként több ízben készített fel megyei szintű szavalóversenyekre diákokat, színjátszó szakkörrel, majorett csoporttal szerepelt megyei versenyeken. 8 éven keresztül a fonyódligeti gyermektábor egyik altáborának vezetője volt. 25 éve a nagyatádi hosszú távú triatlon bajnokság egyik szervezője, a „Fut, mint a nyúl” segesdi utcai futóverseny, valamint a „Gólya viszi a fiát” nagybajomi utcai futóverseny és családi nap létrehozója és szervezője. Nyári művésztáborok megálmodója, koordinátora. A nagybajomi Máktündér Kézműves Műhely és az Erdei Ciklámen Tavaszi Fesztivál, valamint a Galéria néprajzi és babakiállításának létrehozója, aki nemcsak kiemelkedő népművelői, hanem művészi vénával is megáldott, hiszen az elmúlt időszakban számos önálló és csoportos kiállításon mutatkozott be akvarelljeivel.

Az Atádhír szerkesztősége nevében gratulálunk mindegyik nagyatádi díjazottnak!

Megosztás