Kampánytábla-rongálás: Ander elítélte, és hasonló esetekről számolt be

Teljes mértékben elítéli a hasonló cselekedeteket, írta az ellenzéki jelölt. Két hasonló esetről számolt be, ezekben rendőrségi feljelentést tett. A saját kerítésére kihelyezett molinót is megrongálták, videóra vették.

A nagyatádi kampánytábla-rongálás ügyében újabb tájékoztatást adott a Fidesz-KDNP helyi szervezete, eszerint még több, összesen mintegy 50-60 táblájukat rongálta meg az elkövető. A táblák darabja mintegy 5 ezer forintba kerül.

Cikkünkre reagált Ander Balázs, a térség ellenzéki közös jelöltje. Azt írta: 

Szomorúan értesültem a nagyatádi táblák leveréséről. Természetesen teljes mértékben elítélem az ilyen cselekedeteket. Nemcsak akkor, ha az én választási molinóimat vagy plakátjaimat rongálják meg/lopják el, hanem akkor is, ha azt ellenfeleim politikai hirdetőeszközeivel teszik. Hitem szerint ugyanis az értelmes érvekkel lefolytatott vita, nem pedig a gyűlöletteljes acsarkodás az, ami előrébb viheti az ország és benne Dél-Somogy ügyét.

Mint kiderült, Ander Balázs februárban két hasonló ügyben tett már rendőrségi feljelentést. Az elsőről február 16-án posztolt a közösségi oldalán. Az éppen hazatérő fia vette videóra, ahogy a saját házuk előtti kerítésre kihelyezett molinót éppen összekeni egy nő, leköpi, majd távozik. Az ellenzéki képviselő-jelölt szerint megnevezte az elkövetőt, akit így a rendőrség hamar azonosított.

Egyelőre folyamatban van az ügy, rongálással gyanúsítják. Valójában azért tettem feljelentést, mert egy büntetett előéletű emberről van szó, és tartottam tőle, hogy a családomat is bántalmazhatja – mondta Ander Balázs.

A másik eset Lábodon történt február 20-án: ott a két darab, 2×1 méteres választási molinójukat lopták el. Abban az ügyben is fölvette a jegyzőkönyvet a rendőrség a képviselő-jelölt szerint, mint mondta, azóta nem kapott tájékoztatást.

A lábodi ügyben is tettek rendőrségi feljelentést.
A lábodi ügyben is tettek rendőrségi feljelentést.

Megosztás