hirdetés
2023. Június 06, Kedd
Norbert, Cintia napja

Kórusra írt művek a kulturális központban Szerző: Simon Tamás | 2023-05-22 15:20:00 | Címkék: dalostalálkozó, csurgó, barcs, nagyatád

Nem hagyják veszni a több évtizedes hagyományt a dél-somogyi kórusok. Szombaton este dalostalálkozót tartottak a kulturális központban.

hirdetés

Három kórus állt színpadra szombaton délután a kulturális központban. A Barcsi Városi Vegyes Kar és Csurgói Harmónia Énekegyüttes mellett a harminchárom éves Nagyatádi Vegyeskar is fellépett.

A dalostalálkozót Pünkösd Márton és Ormai István nyitották meg. A polgármester a köszöntőjében arról beszélt: jó, hogy vannak ezek a tradíciók, mert aminek hagyománya van, az hosszú ideje él, működik és megvalósul.

- Egy település életét nagyon jelentős módon határozza meg, hogy az ott élő emberek mivel foglalkoznak szabadidejükben, hogy milyen értéket teremtenek. Köszönöm, hogy hozzájárulnak a városok közösségi, művészeti és kulturális életéhez, hogy értékesebbé, tartalmasabbá, színesebbé teszik – mondta a polgármester.

A dél-somogyi kórusok már több mint harminc éve találkoznak egymással. Az idei találkozóra is számos művel készültek, ezekből válogattunk:

(Fotók: Röhrig Dániel, felvételek: Haris László)

Vissza az előző oldalra