Mindenki tudja megmutatni magát

Negyedik alkalommal rendezték meg a ­Nagyatádi nyári alkotótábort és a hozzá kapcsolódó kiállítást.

Nagyatádon mindig nagy hagyománya volt a művészeti életnek – mondta el Nagy Erika, a tábor főszervezője. – Kézenfekvő volt, hogy valami állandót tudjunk nyújtani a művészeinknek. De nemcsak mi, hanem a művészek is nyújtanak valami állandót a városnak: minden évben két alkotást a városnak ajándékoznak, ezzel gazdagítva Nagyatádot és a nagyatádi művészetkedvelőket.

A nyári alkotótábor témája mindig Nagyatád és környéke. Idén 17-en vettek részt a meghívásos programon, ahol az érintettek megismerkedhettek az olaj, az akvarell és az akrill technika mellett új képzőművészeti módszerekkel, mint a linómetszés, a monotípia vagy a papírnyomat-készítés. A kiállított képek folyamatos munka eredményei, a táborban befejezték, kiteljesítették a műveket a résztvevők.

Ország László – képzőművész, egyetemi tanár -, a tábor művészeti vezetője a kiállítás megnyitóján elmondta:
– Az idei tárlat szempontja: mindenki tudja megmutatni magát, azt, ahogyan ő látja a világot, ezért idén inkább az egyéni különbségekre fókuszáltunk, az egyes alkotók munkáiban megjelenő különbségekre.

Köszönetet mondott Nagy Erikának, „az alkotótábor házigazdájának, lelkének és összetartójának”, valamint a kulturális központnak és az önkormányzatnak a kiváló feltételek biztosításáért.

Az idei táborban résztvevő alkotók: Madaniné Nagy Judit, Szummer Márta, Nyőgériné Antal Terézia, Obornik András, Horváthné Nagy Vera, Kámán Antalné, Rózsavölgyi Hilda, Töreki Zsuzsa, Frühwirth Gáborné, Csicskár Erzsébet, Fekete Lajosné, Lebárné Buváry Andrea, Károlyné Duics Györgyi, Nagy Erika, Adelmann Gusztáv, Kurucz Miklós és Horváthné Lengyel Mária.

Műveiket egész júliusban megtekinthetik az érdeklődők a kulturális központ előterében.

Megosztás