Nagyatádi piac: kevesebbet költenek az emberek

Az eladók szerint szombaton még elfogadható a forgalom, ám csütörtökön már szinte nem is éri meg Nagyatádra jönni. Két hete lehet újra a téren is árusítani, ám a járvány miatt csökkent az emberek költekezési kedve.

A csütörtöki piacnapon jártunk kint a téren. Az eladókat kérdeztük: mik a tapasztalataik az újranyitást követően?

Ma összesen két vevőm volt, az emberek többsége csak nézelődik. Egy évvel ezelőtt más volt a helyzet – vélekedett egy idős úr a piactéren, aki különféle kézi munkagépeket, vasárukat, kerti szerszámokat árult a placcán. – Szerintem most mindenki takarékoskodik a pénzével a covid miatt.

Két bódéval arrébb is érdeklődtem egy ruhákat árusító standnál. A megkérdezett férfi legyintett.

– Nem is éri meg nekünk csütörtökön már Nagyatádra jönni – magyarázta csüggedten. – Itt ilyenkor az emberek csak lézengenek, bámészkodnak, alig vesznek valamit. Marcaliban, Fonyódon, Kaposváron mindig van rendes forgalom.

Egy harmadik bódénál olcsó játékokat árultak. Az eladó szerint érezhetően kevesebbet vásárolnak az emberek. Hozzátette: a szombati napok azért sokkal jobbak.

Nagyon örültünk, amikor újra jöhettünk piacozni. Az első szombati nap, amikor újra kinyithattunk, akkor elég nagy volt a forgalom, de valamivel kevesebbet vásároltak az emberek, mint korábban. Azóta is érezhető, hogy az emberek kevesebbet költenek, gondolom, mert most mindenkinek kevesebb a pénze.

A vásárcsarnokban egy tejtermékeket érékesítő asztalnál éppen sajtért álltak sorban. Az eladó azt mondja: ők nem éreztek különösebb változást a forgalmukban.

A szombati piacnapot is megnéztük volna, ám a következő éppen május elsejére esik, a munkaszüneti napon nem lesz árusítás. A következő szombatra már valószínűleg túl leszünk a 4 milliós beoltottságon is – talán az majd meghozza az emberek vásárlási kedvét.

Megosztás