Riasztás ónos eső és hó miatt Nagyatád térségében!

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki a Nagyatádi Járásra ónos eső miatt! Emellett egész Somogyban érvényes a riasztás az újabb havazás okán. Városunkban az eddigi hóréteg még három centiméterrel hízott.

Éjszaka ismét havazott Nagyatád térségében. Az eddigi hóréteg még 3 centiméterrel hízott. A csapadék mostanra ónos eső és hódara keverékévé vált. Az előrejelzések szerint azonban ez az utolsó havas nap a télen. Egyelőre.

A Nagyatádi Városgondnokság hajnali 3 óra óta dolgozik a járdák és gyalogátkelőhelyek síkosságmentesítésén. Éjszaka 2 multikár és 2 kistraktorral kezdték meg a munkálatokat. Jelenleg a gépjárművek mellett 30 fő gyalogos közfoglalkoztatottal tudják biztosítani a kézi hóeltakarítást. Az ónos esőre való tekintettel igyekeznek minél alaposabban eltakarítani a járdákra fagyott havat, ezt követően pedig fürészpor és síkosságmentesítő anyag keverékével felszórni azokat, elősegítve a biztonságos közlekedést.

A Katasztrófavédelem Somogy Megyei Igazgatósága honlapja szerint baleset egyelőre nem történt a térségben.

„Az Útinform legfrissebb tájékoztatása szerint az ország nagy részén változó halmazállapotú csapadék esik. A középső és a déli országrészben, valamint az Alföld jelentős részén havazásra, hószállingózásra kell számítani. Mosonmagyaróvár környékén hódara hull, míg Nagyatád térségéből és Baranya megyéből ónos esőt jeleztek.A gyorsforgalmi utak többnyire sónedvesek, a keleti országrészben szárazak. Az M7-es autópálya déli szakaszán, Nagykanizsa térségében latyakos a burkolat, az M43-as teljes szakaszán hókásás a pálya felülete. A főutak és a mellékutak burkolata is a csapadékkal érintett területeken hókásás, letaposott havas, vagy havas. A látási viszonyok jók. Gyenge a légmozgás, vagy szélcsend van. Kérjük, hogy az útviszonyoknak megfelelően, kellő körültekintéssel, fokozott figyelemmel közlekedjenek!” – Írja a katasztrófavédelem tájékoztatója, a VÉSZ alkalmazás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma 7.35-kor elsőfokú riasztást adott ki a Nagyatádi Járás területére ónos eső miatt. Ugyanilyen fokozatú figyelmeztetés érvényes megyénkre a havazás miatt is! Az Időkép információi szerint ma újabb 6 cm hó várható a térségben.

Azonban van remény a tavaszra! Holnaptól a felhőzet lassan felszakadozik. Várhatóan kedden kell ismét csapadékra számítanunk, de az előrejelzések szerint már eső formájában. A hőmérséklet a hétvégétől folyamatosan emelkedik majd. Jövő hét elejétől már éjszaka sem kell erős fagyra számítanunk, nap közben pedig +5°C fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

 

Megosztás