Szaloncukor-különlegességek és csokimikulások

Vadonatúj, Magyarországon egyedülálló szaloncukor-készítő géppel várja a szezont a nagyatádi Chocoland Kft. Édességeik garantáltan felkerülnének Gombóc Artúr listájára is.

Csokimikulás és szaloncukor. Mi más is kerülhetne a gyártósorra ilyenkor egy csokiüzemben? Advent első hétvégéje közeleg, így nem meglepő, hogy folyamatosan dolgoznak a Chocoland Kft. munkatársai. A több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező cég egyik fő szezonja kezdődött el.

Ma már kizárólag prémium minőségű szaloncukrot készítenek. Vagyis minőségi tejcsokoládéból, különleges krémmel töltött édességeket gyártanak. A mikulásokat sem bevonóból, hanem ugyanebből a valódi kakaóbabból készült csokoládéból öntik ki. A hatékonyabb gyártási folyamatot mára egy új, 20 millió forintos gép könnyíti.

„A mostani karácsonyi szezonra sikerült egy új gépet vásárolunk, ami egy lépésben önti ki és tölti meg a szaloncukrot. Korábban ez három-négy lépésben történt, és körülbelül háromnegyed órába telt egy formának a készre gyártása. Jelenleg ez egy perc alatt megtörténik.” – mondta a cég marketingmenedzsere, Vajda Dániel. Véleménye szerint ez nagy előrelépés számukra, főként, hogy a versenytársak között és egész Magyarországon egyededüliként ők rendelkeznek ilyen berendezéssel.

Úgy gondolom, hogy ezzel az új géppel jóval előrébb léptünk. - monta Vajda Dániel, a cég marketingmenedzsere
Úgy gondolom, hogy ezzel az új géppel jóval előrébb léptünk. – monta Vajda Dániel, a cég marketingmenedzsere

A csokiüzemben a hagyományoson kívül minden évben új ízekkel is kísérleteznek. A mostani szezon ínyencsége lesz például a chilis-csokis szaloncukor. Stábunk ottjártakor éppen egy újfajta, tojáslikőrös töltelék készült.

A szaloncukron kívül készülnek a csokimikulások is. Ezek készítési folyamatával is megismerkedtünk.

A tojáslikőrös krém alapja a minőségi fehércsoki
A tojáslikőrös krém alapja a minőségi fehércsoki

A cég munkatársai nemcsak kis mennyiségben készítenek édességeket. Megrendelésre nagykereskedéseknek is gyártanak a finomságokból. A jövőben ennek biztosítására további fejlesztéseket terveznek.

A Chocoland Kft. ezeket a termékeket kizárólag belföldi piacra gyártja. Saját maguk forgalmazzák a csokikat. Az adventi időszakban a környező megyeszékhelyeken árusítják azokat. A nagyatádiak pedig találkozhatnak velük a helyi vásárcsarnokban.

Készül a szaloncukor - fázisok
Készül a szaloncukor – fázisok

A megtört szívű Mikulások új esélyt kapnak: az olvasztóba kerülnek, hogy aztán szaloncukrot vagy ismét Mikulást öntsenek belőlük
A megtört szívű Mikulások új esélyt kapnak: az olvasztóba kerülnek, hogy aztán szaloncukrot vagy ismét Mikulást öntsenek belőlük

Megosztás