Szoros győzelem után újra dobogós az atádi sakkcsapat

A minimális győzelem a Marcali ellenében elég volt ahhoz, hogy újra dobogós helyen álljon az atádi sakkcsapat, ám az üldözők veszélyesen közel vannak. A győzelem egy maratoni partin dőlt el.

Az már a korábbi fordulókban is látszott, hogy nem ez lesz a nagyatádi csapat legjobb idénye. Ugyan a Marcali elleni győzelemmel ismét sikerült visszakapaszkodni a dobogóra, de a játék képe sajnos ismét nem a játékosok tudását tükrözte – összegezte a forduló eseményeit Kiss Attila, a Nagyatádi Sakk Egylet elnöke.

Az ellenfél, főleg az első táblákon elég erős összeállítással érkezett a mérkőzésre és a két csapat valóban egy küzdelmes mérkőzésen döntötte el a játszmák sorsát. Az atádiak egy gyors győzelemmel magukhoz ragadták a kezdeményezést. Bocska János az ellenfél durva hibáját kihasználva egy órai játékot követően győzedelmeskedett.

Ezt követően azonban hosszú partik következtek és mintegy három óra játék után jöttek csak az újabb eredmények. Sajnos a hátsó táblákon, ahol el kellett volna dönteni a mérkőzés sorsát, meglepően sok döntetlen született. Az előny végig a hazai csapatnál maradt, az időellenőrzés közeledtével Horváth Attila mattolta ellenfelét, majd Szijártó Attila érvényesítette gyalog előnyét. Így a hajrára 6-5-ös hazai előnnyel fordultak a csapatok. Így a mérkőzés sorsának eldöntése az első táblára maradt. Itt végül egy öt órás küzdelemben, érdekes játszmát követően Vrban Mladen diadalmaskodott, amivel meg is szerezte a győzelmet a nagyatádi csapatnak.

A mérkőzés érdekessége, hogy az első négy táblán, ahol egyébként nagyjából kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, mindegyik játszma eldőlt és 2-2-re végeztek a csapatok. Az utolsó nyolc táblán viszont csupán két győzelmet sikerült aratni, ami a győzelemhez ugyan elég volt, de lényeges előrelépést nem hozott a táblázatban.

– Összességében megállapítható, hogy a minimális atádi győzelem mindenképpen megérdemelt volt és a többi eredménynek köszönhetően egy helyet azért sikerült előre lépni. Az erőviszonyok lassan kirajzolódnak, de a bajnokság sorsa még mindig nem dőlt el. Az első és a negyedik között ugyanis csupán öt pont a különbség – vonta le a következtetést az elnök.

A mérkőzés krónikája:

Győzött: Vrban Mladen (1. Tábla), Horváth Attila (4. Tábla), Szijártó Attila (7. Tábla) Bocska János (11. Tábla).

Döntetlen: Molnár Aurél jr. (5. Tábla), Kőnig Balázs (6. Tábla), Szijártó András (8. Tábla), Ferencz Miklós (9. Tábla), Kondákor Márk (10. Tábla), Györkös Krisztina (12. Tábla).

A forduló többi eredménye:

  • Fehérvár SE – Kármi Pécs 8,5 – 3,5
  • Dunaújváros – Komló 8.5 – 3,5
  • Szentlőrinc – Baja 5,5– 5,5
  • Kaposvár – Decs 2,5 – 9.5

A bajnokság állása az VII. forduló után:

Decs 54,0 pont
Szentlőrinc 51,5 pont
Nagyatád 49,5 pont
Baja 49,0 pont
Fehérvár SE 46,0 pont
Dunaújváros 37,0 pont
Kármin Pécs 36,5 pont
Marcali 34,0 pont
Komló II. 32,5 pont
Kaposvár 29,0 pont

Megosztás