Több mint 100 ezer forint értékű kupakot gyűjtöttek egy év alatt

Egy éve állították fel Nagyatádon a Kupakgyűjtő szívet. Azóta több mint 1200 kiló kupakot helyeztek el benne a lakosok. Az érte kapott összegből gyógyászati segédeszközöket vesz az Éltes iskola alapítványa.

Civilek kezdeményezésére készült el városunkban a Kupakgyűjtő szív, amelyet 2021. június 1-én adtak át. Azzal a céllal, hogy az Éltes iskola Kincskereső alapítványának segítsen a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek számára gyógyászati segédeszközöket beszerezni.

Azóta többször beszámoltunk arról, hogy a nagyatádiak szorgalmasan gyűjtik a különféle kupakokat. Eddig összesen 1220 kilót helyeztek el „a város szívébe”, az alapítvány tagjai és önkéntesei már ötvenszer ürítették a gyűjtőt. Ez a mennyiség mintegy 120 zsákba és 30 dobozba fért el. A napokban szállították el ezeket a budapesti átvevőhelyre.

A kupakok elszállítását Bukovecz Dénes felajánlásának köszönhetjük. A központ jelenleg kilónként 85 forintos áron veszi át a kupakokat, így az alapítványnak 103.700 forintot tudtunk átutalni az összegyűlt mennyiség után – mondta Kovács Dorina projektmenedzser. – Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult ehhez az eredményes munkához, részt vett a kupakok gyűjtésében. Külön köszönjük az önkormányzatnak és a Viridis-Pannóniának a helyszín és a tárolás biztosítását. Példaértékű, és büszkék lehetünk arra, hogy ilyen összefogás van a városunkban. 

Az elmúlt évben az kezdeményezés meghirdetése során 300 ezer forintot ajánlottak fel magánszemélyek és vállalkozások, ebből mintegy 100 ezerbe került a gyűjtő. Az alapítvány a felajánlásokból gyógyászati segédeszközöket vásárol a sajátos nevelési igényű gyermekek  számára, egyebek között állítható járóbotot, rugalmas csuklórögzítőt, fejlesztő járókeretet és tartásjavító hevedert.

A tagok és az önkéntesek azt mondták: továbbra is várják az adományokat, és hogy még nagyobb lelkesedéssel és motiváltsággal gyűjtsük együtt a kupakokat a gyermekekért. Értük érdemes – tették hozzá.

Megosztás