Újabb adag szigetelés zuhant le az Aradi utcában

A társasház szigetelését még korábban tépázta meg az erős szél, akkor leszakadt egy nagyobb darab belőle, ma délelőtt pedig több emeletnyi szigetelőanyag landolt a földön.

Február 4-én, amikor az erős szél több fát kidöntött a térségben, és a meteorológiai szolgálat kiadta a piros riasztást, az Aradi utca 4. szám alatti társasház szigetelésének egy darabja a földre hullott. Csütörtökön egy újabb adag szigetelés landolt a földön a társasház mellett.

Megkerestük a közös képviselőt, aki készséggel állt a rendelkezésünkre, és elmondta, hogy február 4-én bejelentették a kárt a biztosítóhoz, ám kivitelezési hiányosságokra hivatkozva biztosító elutasította a kártalanítást, ugyanis a felsőbb szinteken a kivitelező csak odaragasztotta a szigetelőanyagot.

– Most egy szakértővel vagyunk tárgyalásban, várunk egy olyan szakértői véleményt, ami mindenhol megállja a helyét – mondta el Borsos Erika, az Atád-Ház Kft. képviselője.

Az épületet egyébiránt 8 évvel ezelőtt szigetelte le egy vidéki kivitelező, és akkor még más közös képviselet alá tartozott a ház, a biztosítást pedig abban az időben kötötték, amikor még nem került fel a szigetelés az épületre. A helyzetet nehezíti az is, hogy az említett vállalkozás azóta már megszűnt.

Megkérdeztük Galba Mihály, biztosítási szakembert, aki elmondta: normális esetben ilyenkor fizet a biztosító, függetlenül attól, hogy a biztosítást még akkor kötötték meg, amikor nem volt szigetelés a házon, hisz az épület értékét csak növelte ez a beruházás.

– Tehette volna a biztosító, hogy a kárnak csak egy bizonyos részét fizeti meg, és normális esetben így is járt volna el a kárszakértő, viszont miután kiderült, hogy a kivitelező nem jól rakta fel a szigetelést, a kártérítés jogalapja nem tisztázott.

Borsos Erika azt is elmondta, ha nem találnak jogorvoslatot a problémára, a helyreállítási munkálatokat akkor is megkezdik várhatóan ennek az évnek az első felében, már kért árajánlatot egy nagyatádi vállalkozótól. Viszont a szigetelés újbóli felrakása mintegy 4 millió forintba fog kerülni.

Megosztás