A judo ünnepe Nagyatádon

Tegnap a sportcsarnokban a dél-dunántúli régió színe-java, nemzetközi és hazai bírók, tucatnál is több klub ünnepelte a Nagyatádi Judo Club 50 éves fennállását.

Kétségkívül az egyik legmeghatóbb pillanat volt, amikor a 2016-ban elhunyt Harcos Zoltán élettársa, Szigeti Anna emlékplakettet vett át az egykori vezetőedzőről elnevezett jubileumi judoversenyen tegnap a sportcsarnokban, ahol tucatnál is több klub jelent meg, hogy együtt ünnepeljék a Nagyatádi Judo Club 50 éves fennállását.

Az alkalomra öt nemzetközi bíró is érkezett, akik segítették a munkát, de a szövetség részéről Dr. Eleki Zoltán a bíró bizottság elnöke, illetve a dél-dunántúli régió elnöke és alelnöke is Nagyatádra látogatott.

– A klub és Nagyatád számára is fontos esemény ez. Nagyrabecsülésem kifejezve köszönöm azoknak a munkáját, akik 50 éven át kövekezetesen és folyamatosan tettek azért, hogy ez a sport sikeres legyen Nagyatádon – fogalmazott köszöntőjében Ormai István polgármester.

Hangsúlyozta: sok száz nagyatádi fiatallal ismertették meg a judót, a sportolás örömét, ami erőfeszítést és fegyelmet igényel.

– Büszke vagyok erre az 50 évre és arra, hogy a közelmúltban a Nagyatádi Judo Club olyan eredményeket ért el, ami méltó a mai ünnephez.

Az ünnepélyes megnyitót követően, ahol a Nagyatádi Kötélugró Klub is közreműködött, a fiatal judokák megkezdték a küzdelmeket. A rangsorverseny eredményeiről a későbbiekben beszámolunk.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás