A két nagyatádi középiskolában elkezdődött az idei érettségi

Mint ahogy az ország minden középiskolájában, a szakképzőben és az Adyban is megkezdték a diákok az érettségit. Magyar nyelv és irodalomból csaknem százhúszan írják jelen pillanatban az vizsgát Nagyatádon.

Magyar nyelv és irodalomból középszinten 72 ezernél is többen, emeltszinten pedig 1771-ben kezdték meg az idei érettségit az országban.

Az Adyban 98 diák írja a mai feladatsort, összesen pedig 143-an vizsgáznak az intézményben minden érettségi típust beleszámítva. A szakképzőben 15 diák kapta kézhez ma reggel 9 órakor a feladatlapokat. Az intézményben 19-en igyekeznek megszerezni az érettségi bizonyítványt, közülök öten az esti képzés keretein belül.

A feladatlap megoldására a diákoknak összesen 240 perc áll rendelkezésére közép- és emelt szinten is, a feladattípusok azonban különbözőek. A középszintű vizsga – idén utoljára – egy szövegértés, két választható rövid szövegalkotás és két – szintén választható – műelemzés feladatból áll, míg az emelt szinten vizsgázóknak egy szövegértési és irodalmi-nyelvi műveltségi feladatsort, valamint két esszéfeladatot is meg kell oldaniuk – írja az Eduline.

(Fotók: Röhrig Dániel)

Megosztás