Akárhova ment, csak a lopáson járt az esze

Betört egy dohányboltba, lopott az ismerősétől, majd, amikor az ezek miatti eljárás szakértő vizsgálatára várakozott, bement egy irodába, és az egyik dolgozó készpénzét is ellopta a húszas éveiben járó férfi.

Akkor kezdődött, amikor a húszas éveiben járó férfi egy Nagyatádhoz közeli község dohányboltjának ablakát betörte, majd onnan egy utazótáskába pakolva 76 doboz cigarettát vett magához még 2022 májusában. Ezt a zsákmányt nem volt ideje kiélvezni, mindössze egy szálat szívott el, amikor a rendőrök megjelentek a lakóhelyén, és legfoglalták a cigarettákat. 

Eltelt néhány hónap, a férfi vendégsében volt az egyik ismerősénél. Közösen italoztak, ám a furfangos vádlott kifigyelte, hogy az ismerőse hol tartja a pénztárcáját. Ezt nem lopta el azonnal, hanem hazament, majd az éjszakai órákban tért vissza, és a nyitott ajtón keresztül bement a házba, és az alvó sértett mellőli asztalról magához vette annak pénztárcáját. Ezt követően elfutott a helyszínről.

Ahogy az lenni szokott, eljárás indult ellene, amely során szükségessé vált egy szakértői vizsgálat. A vádlott erre várakozott a szakértői intézet kaposvári épületében. Várakozás közben azonban elunta magát, ezért besurrant egy nyitva hagyott irodába, és az egyik dolgozó táskájából lopott egy kis pénzt.

A vádlott – más ügyek miatt – jelenleg is a szabadságvesztését tölti, és amúgy is büntett előéletű, ezért a Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől való eltiltás kiszabására, tovább vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a dohánybolt betört ablakáról a helyszíni szemle során készítette.

Megosztás