Az Árpád fejedelem iskolában lesz a felsős diákok oltása

A nagyatádi általános iskolások közül eddig 34 gyermek szülei nyilatkoztak arról, hogy kérik az oltást. A vakcinát a 12. életévüket betöltött gyerekek kaphatják, vagyis főleg a 7. és 8. osztályosok.

Szeptember 3-án az Árpád fejedelem iskola orvosi szobájában lesz a 12. életévüket betöltött iskolás gyerekek oltatása. Az összes nagyatádi intézményből, így a Bárdos és az Éltes iskolából is ide kell majd jönniük azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei már nyilatkoztak az oltásukról. Az iskolás diákok a Pfizer-BioNTech vakcinát kapják, a második oltási időpontról egyelőre még nincs információ.

A három intézményből összesen 34 gyermek szülei igényelték az oltást, de van a készleten további vakcina is, ha valaki a napokban még jelentkezne. A 12. életévüket betöltött diákok kaphatnak oltóanyagot, így ez elsősorban a 7. és 8. osztályosokat jelenti, illetve néhány gyermeket a 6. tagozatból. Az iskolaigazgató, Ujvári Tomor elmondta, ez az Árpád fejedelem iskola esetében ez 118 felső tagozatost jelent, de csak a 10 százalékuk igényelte a vakcinát, ám nincs arról tudomásuk, hogy oltópontokon hányan oltatták be magukat a nyári szünet alatt, így a valós átoltottságról nincs adatuk. Ez a 10 százalékos részvételi arány a megyei átlagnak felel meg – tette hozzá az iskolaigazgató.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás