Az ünnepek idején is szükség lehet orvosra

Karácsony és szilveszter idején is elérhet minket a betegség. Ünnepnapokon ügyelet lesz, a két ünnep közötti hétköznapokon pedig rendes munkarendben dolgoznak a háziorvosok Nagyatádon.

Karácsonykor gyakran fogyasztunk olyan ételeket, amiket évközben csak ritkán, vagy egyáltalán nem. Éppen ezért tanácsos beszerezni még az ünnepek előtt valamilyen emésztés könnyítő szert. Ezeken felül láz- és fájdalomcsillapítót, és görcsoldókat sem árt otthon tartani.

December 24-25-26-án nem lesz háziorvosi rendelés a városban. December 27-én reggel 7 óráig az ügyeletet tudjuk megkeresni, rosszullét esetén, azaz sürgős esetben mentőt hívhatunk, ill. a kórház sürgősségi osztályát kereshetjük fel a panaszainkkal.

Szintúgy december 31-én és január 1-jén, bár ezek a napok szombatra és vasárnapra esnek, tehát amúgy sem lenne háziorvosi ellátás.

Az ünnepnapi ügyeletet a Szent István gyógyszertár látja el a városban karácsonykor és szilveszterkor is. Ezeken a napokon a gyógyszertár 8 és 12 óra között lesz nyitva, illetve 24-én és 31-én a szokásos délelőtti nyitvatartáson felül ügyeletet tartanak 12 és 14 óra között.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

 

Megosztás