Csaknem megnégyszerezte taglétszámát az atádi horgász egyesület

A Hotel Solarban tartotta vasárnap az éves közgyűlését a Nagyatádi Horgász Egyesület, amin több mint száz atádi pecás vett részt. Megegyeztek az éves jegy árában, holnap birtokba vehetik a tavat a horgászok.

48 ezerről 75 ezer forintra emelkedett a Csónakozó-tóra az éves jegy díja, egyebek között erről határozott a Nagyatádi Horgász Egyesület közgyűlése vasárnap a Hotel Solarban. 

– Azért volt szükség ilyen drasztikus emelésre, mert a hal ára is drasztikusan megemelkedett, 3 éve még 650 forintért vettük a pontyot, tavaly 1450 forintért, idén már az 1800 forintos árat emlegetik. Tehát nem az történt, hogy fokozatosan emelkedtek az árak, mert 2010-ben is ugyanúgy 650 forintba került a ponty – mondta el Radics Antal, az egyesület elnöke, akit egyhangúlag választott meg a közgyűlés újabb öt évre.

Ettől függetlenül idén 80 mázsa hal telepítését tervezik, ugyanis a taglétszám évről évre növekszik.

– 2015-ben 300 tagja volt az egyesületnek, most 1100, közülük 230-an kimondottan a Csónakozó-tavon horgásznak, illetve, ami jó hír, van 130 gyerekhorgászunk is, akik 3 éves kortól 18 éves korig képviseltetik magukat.

A hatalmas létszám miatt a jövő évtől már küldöttgyűlést terveznek, a horgászok 10 embert választanak majd maguk közül, akik képviselik majd az érdekeiket a közgyűlésen.

Ha valaki új beszállóként szeretne az egyesülethez tartozni, annak az éves jegy 125 ezer forintba kerül. Ebből az összegből 50 ezer forint a halasítás költsége. A napijegyek ára is emelkedett valamelyest. Olyat, amivel halat is lehet elvinni, 7 ezer forintért váltható, sportjegy pedig 3 és félezerért. Aki napijeggyel szeretne horgászni, annak először ki kell váltani az éves állami jegyet. Ezt 14800 forintért teheti meg a horgászengedéllyel rendelkező pecás.

– A területi jegyek már a nyomdában vannak, ha minden jól megy, hogy nem lesz akadálya annak, hogy holnaptól horgászhassanak a tavon – zárta a beszélgetést az elnök.

Radics Antal
Radics Antal

 

Megosztás