Diáksportnapot tartottak Nagyatádon

A Bárdos iskolában kilenc nagyatádi sportegyesület képviseltette magát, a tanulók a legkülönbözőbb sportágakat próbálhatták ki, az Árpád iskolában 2023 métert futottak, a NASZI diákjai pedig a sportcsarnokban sportoltak.

Ma van az Európai Diáksport Napja. A diáksportnapi kezdeményezés egy viszonylag egyszerű elképzelésre épül, jelesül, hogy a tematikus napon résztvevő iskolákban legalább két órát mozogjanak a diákok. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva a Bárdos iskolában számos sportágat próbálhattak ki a tanulók, az ugrókötelezéstől kezdve a küzdősportokon át a lovaglásig, de természetesen focizni és kézilabdázni is lehetett. Ezen felül kipróbálhattak olyan sportágakat is, amelyeknek nincs egyesülete Nagyatádon, mint például a teqball, ami egy viszonylag friss sportág, amelynek magyar a feltalálója, de a világ számos országában játsszák, ránézésre a pingpong és a lábtenisz ötvözése.

– Már az is nagy eredmény, ha egyszer sikerül visszarúgni az asztalra az adogatást – mondta az egyik teqballt játszó fiú, de láthatóan nem szegte kedvét a számtalan próbálkozás.

Az Árpád iskolában egy közös bemelegítés után 2023 métert futottak az alsósok és a felsősök is egyaránt, majd ezt követően sorversenyt rendeztek számukra. A NASZI tanulói a sportcsarnokban tartották meg a diáksportnapjukat.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás