Nagyatádon évente háromszor lehet támogatásként tűzifát kérni

A természetbeni ellátásként, tűzifára biztosított rendkívüli települési támogatást egy szociális szempontból jogosult háztartás évente háromszor kérhet. Ezt az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

Évente háromszor, október 1. és március 31. között igényelhetnek rendkívüli települési támogatás keretében tűzifát azok, akik szociális szempontok alapján jogosultak rá. Ha egy háztartásban többen élnek, akkor az egy főre eső 71250 forintos jövedelem alatt, az egyedülállóknak pedig 85500 forint jövedelem alatt adja az önkormányzat saját forrásból a tűzifát, ugyanis állami támogatást csak az 5 ezer főnél kisebb települések kaphatnak erre, a szociális tűzifaprogram keretein belül.

Egy alkalommal 3 űrméter igényelhető, az igénylések között 60 napnak kell eltelnie, és a jogosultaknak ingyen kiszállítja a Városgondnokság. Egy-egy fűtési szezonban 50-60 kérelem érkezik az önkormányzathoz, hogy rendkívüli települési támogatásként tűzifához jussanak, ők több alkalommal is igényelnek.

Az igényléshez szükséges formanyomtatvány megtalálható a polgármesteri hivatalban, de letölthető a város honlapjáról is, ahol az egyéb feltételeket is elolvashatják.

(Nyitókép: depositphotos.com)

Megosztás