Elhunyt Kömpf Gyula, a nagyatádi sportélet meghatározó alakja

76 éves korában, január 6-án elhunyt Kömpf Gyula, a nagyatádi sportélet meghatározó alakja, a Nagyatádi FC korábbi játékosa, elnökségi tagja, a nagyatádi Öregfiúk Labdarúgó Szakosztályának egykori elnöke, vállalkozó, szakoktató.

Néha vannak az ember életében olyan események, amik később, csaknem három évtized múlva sem fakulnak halvány emlékké. 1996-ot írunk, kilencéves gyerekként sétálok a Mudin Imre Sportcentrum gyepére, hogy elvégezzem a kezdőrúgást a Nagyatád – Ferencváros jótékonysági mérkőzésen. Még a csapatfotóra is felkerültem, és Telek András, a többszörös magyar válogatott középhátvéd, egyszer csak megfogta a karom, ránézett a Ferencváros-logóval ellátott órámra, és megdicsérte azt. Az említett fotó egész gyerek- és fiatalkoromban a szobám falán lógott, még most is megvan.

A fotón focisták, szakvezetők, edzők. Akkor még nem tudtam, hogy Kömpf Gyula személyesen látogatott el a Ferencváros csapatához, annak akkori ügyvezetőjéhez, Havasi Mihályhoz és Novák Dezső edzőhöz, ugyanis 1996 februárjában történt a kutasi vasúti átjáróban az a busz- és vonatszerencsétlenség, amely 13 ember életét követelte. Gyula úgy érezte, hogy valahogy segítenie kell, ezért a települések polgármesterivel és az elnökséggel közösen megszervezte, hogy a városba jöjjön az abban a szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerülő FTC. Végül március 26-án lépett pályára Nagyatádon a Ferencváros. A jótékonysági mérkőzés teljes bevételét az elhunytak családjainak megsegítésére fordította a Nagyatádi FC vezetősége. A meccsre több ezren látogattak ki.

Most újra elővettem a fotót, szomorúan vettem tudomásul, hogy a rajta szereplő számos, a nagyatádiaknak (és ezen sorok írójának) fontos, meghatározó ember már nem lehet köztünk. Ahogy Kömpf Gyula sem, mert 2024. január 6-án elhunyt. Temetése január 22-én, 14 órakor lesz a központi temetőben.

Kömpf Gyula 2019-ben kapta meg a képviselő-testület döntése alapján a Nagyatád Város Díszoklevele elismerést több évtizedes példamutató vállalkozói, szakoktatói és sportszervezői tevékenységéért.

A Nagyatádi Öregfiúkról készült anyagunkat itt nézhetik meg:

(Kiemelt kép: Györke József)

Megosztás