Évtizedek óta a közösségért

25 éve működik a városban, és működik együtt a várossal az Aranykör Nyugdíjas Klub, akik a héten ünnepeltek jubileumot a kulturális központban.

1998 áprilisában alakult meg az Aranykör Nyugdíjas Klub Nagyatádon, azaz már negyedszázada dolgoznak együtt a várossal és a városért a többi civil szervezettel. Ez alkalomból a kulturális központ kamaratermében gyűltek össze a tagok, illetve a társklubok meghívottjai ezen a héten. Az eseményen részt vett többek között Stikkel János, a Somogy Vármegyei Nyugdíjas Szövetség elnöke, Ormai István polgármester, Német Csaba alpolgármester, valamint Fülep István, a Somogy Vármegyei Nyugdíjas Szervezetek alelnöke is.

A klub vezetője, Csicskó Józsefné Klári – aki már több mint másfél évtizede vezeti a közösséget – beszámolóját követően következtek az ünnepi köszöntők. Egyebek mellett a polgármester ebben kiemelte, hogy az Aranykör egyike a város azon értékes civil közösségeinek, amelyek ezer aranyszállal kapcsolódnak egymáshoz, és ezektől a közösségektől él igazán egy település.

A beszédeket követően emléklapokat, illetve egy-egy szál virágot kaptak a tagok a közösségben végzett munkájuk elismeréseként, majd egy perces néma felállással és egy mécses meggyújtásával emlékeztek meg azokról a klubtársakról, akik már nem lehettek jelen a jubileumon. 

(Fotók: Haris László)

Megosztás