Felkapaszkodtak a dobogóra az atádi sakkozók

A komlóiak látogattak Nagyatádra a sakk nemzeti bajnokság másodosztályának ötödik fordulójában a hétvégén. Az atádiak nagy fölénnyel nyertek, és holtversenyben a képzeletbeli dobogó harmadik helyén állnak.

– A csapat szinte minden riválisával játszott már, így elvileg a könnyebb mérkőzések vannak vissza. Nos, ez nem igazán érződött ebben a fordulóban – fogalmazott Kiss Attila, a Nagyatádi Sakk Egylet vezetője.

Pontosan három óra játék kellett ahhoz, hogy az első győzelmet beírhassák a nagyatádiak az eredményjelentő lapra Molnár Aurélnak köszönhetően, aki 88 éves FIDE mester ellenfelét győzte le. 

Nem sokkal később Kondákor Márk növelte a hazai csapat előnyét. Az időellenőrzés közeledtével aztán felgyorsultak az események. Az első táblákon szép lassan kijött a játékosok közötti tudáskülönbség és Vrban Mladen, Matko Ognjen és Máthé Gáspár is győztesen állhattak fel a tábla mellől.

– Az eredmény ellenére nem minden alakult rózsásan, mert időközben több állást is sikerült vesztőre rontani, de ma a szerencse az atádi játékosok mellett állt. Többen ilyenkor a nagyobb rutinra szoktak hivatkozni, de szerintem egyszerűen szerencsénk volt.

Összességében megállapítható, hogy a hazai győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben, de az eredmény nem a tényleges játék képét tükrözi.

A mérkőzés krónikája:

Győzött: Vrban Mladen (1. Tábla), Matko Ognjen (2. Tábla), Máthé Gáspár (3. Tábla), Molnár Aurél jr. (5. Tábla), Szijártó András (8. Tábla), Ferencz Miklós (9. Tábla), Kondákor Márk (10. Tábla), Szarka Regő (12. Tábla).

Döntetlen: Kőnig Balázs (6. Tábla), Bocska János (11. Tábla).

A forduló több eredménye:

Fehérvár SE – Baja 7,0 – 5,0
Dunaújváros – Decs 3.5 – 8,5
Kármin Pécs – Marcali 7,0– 5,0
Szentlőrinc – Kaposvár 9,5 – 2.5

Végeredmény: Nagyatád 9,0 – Komló 3,0

Öt fordulót követően a nagyatádi csapat holtversenyben a harmadik helyet foglalja el a másodosztályban.

(Fotók: Nagyatádi Sakk Egylet)

Megosztás