Friss: ugrásszerűen nőtt az influenzások száma Somogyban

Majdnem 37 százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Somogyban az előző héthez képest – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ frissen közzétett jelentéséből.

A nagyatádi háziorvosok tapasztalatai egybecsengenek a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) frissen kiadott statisztikájával, amely szerint jelentősen emelkedett az akut légúti megbetegedésre jellemző tünetekkel hozzájuk fordulók száma Somogyban, azaz 10 ezernél is többen keresték fel a háziorvosukat a panaszaikkal.

Tegnap átlagosan 15 emelkedésről számoltak be az Atádhírnek a nagyatádi háziorvosok. Elmondták azt is, hogy jellemzően a fiatalabb korosztály érkezik a rendelésre. 

Somogyban az utóbbi hét napban 37 százalékkal többen jelentkeztek a háziorvosuknál akut légúti problémákkal az NKK statisztikája szerint.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ
Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Nagyjából két hete növekszik azoknak a száma, akik megfázásos, influenzaszerű tünetekkel keresik fel a nagyatádi rendelőket.

Ez utóbbi megbetegedések száma is jelentősen nőtt a múlt héthez képest a vármegyében, míg a negyedik héten 100 ezer lakosra vetítve 355 beteg kereste fel a háziorvosát, addig az ötödik héten már 486-en, ez egy hét alatt 37 százalékos növekedést jelent.  A közzétett adatokból az is kiderül, hogy egy somogyi bölcsődéből a betegség halmozódásáról érkezett bejelentés, de arra nem tér ki az NKK, hogy pontosan melyik település az érintett.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás