Gálamérkőzést játszik Nagyatádon Nemanja Nikolics

A szombati bajnokit követően vasárnap délután egy gálamérkőzésen lép pályára a Nagyatádi FC, ugyanis a Mudin Imre Sportcentrumban a korábbi magyar válogatott, Nemanja Nikolics az NFC színeiben játszik.

Vukan Nikolics testvére, Nemanja Nikolics júliusban vonult vissza a profi futballtól. Karrierje során számos csapatban megfordult, illetve a magyar válogatott címeres mezét 43-szor húzta magára 2013 és 2021 között.

Játszott Barcson, a Kaposvölgyében, majd Kaposváron, ezt követően a Videotonban, de Varsóban – ahol nemcsak a bajnokság, hanem a lengyel kupa gólkirálya is lett – valamint a tengerentúlon is, a Chicago Fire csapatában, ahol szintén megszerezte a gólkirályi címet. Utolsó klubja a ciprusi AEK Larnaca FC volt. Három országban összesen öt gólkirályi címet szerzett.

Vukan, aki 2009 óta (egy egyéves kitérővel) erősíti az NFC sorait, ezt mondta testvéréről az Atádhírnek:

Amikor együtt elindultunk Zentáról, azt mondtuk, legalább az egyikünk jusson a lehető legmagasabbra. A testvérem azt a lehetőséget, amit megkapott, százszorosan kihasználta. 

A gálamérkőzés célja, hogy a testvérek legalább még egyszer együtt lépjenek pályára, ami legutóbb 16 évvel ezelőtt fordult elő. A meccset a Mudin Imre Sporcentrumban, vasárnap délután 3 órakor rendezik. A belépő 500 forint, a Nagyatádi FC ellenfele a testvérek első klubja az FC Barcs lesz.

Megosztás