Hat év alatt hatszorozta meg taglétszámát a Nagyatádi Judo Club

A sportoló gyerekek, valamint a szüleik ma kezdték el kifesteni a télre lezárt épületet, április végétől újra a megszokott helyükön edzenek az atádi dzsúdósok. Mintegy 30 sportoló látogatja rendszeresen az edzéseket.

A jövőre 50 éves klub eddig négy magyar bajnokot nevelt ki, illetve arról mi is beszámoltunk, hogy a nagyatádi nevelésű Boros Bence a 2024-es olimpiára készül.

A Nagyatádi Judo Club csaknem 40 éve ugyanazon a helyen, a Kiszely utca 7. szám alatt tartja az edzéseit. A tavalyi fűtési szezon kezdetén azonban ideiglenesen bezárták az épületet, a vízrendszert leengedték, a fűtést kikapcsolták, a sportolóknak pedig az edzési lehetőséget a turisztikai központban biztosította az önkormányzat, ami sok szempontból még jobb is volt, mint az eredeti helyiség. Erről még korábban beszélt Botka Gábor, a csapat egyik edzője.

Mivel a fűtési szezon hamarosan véget ér, ezért április végén visszaköltöznek a megszokott klubhelyiségbe a Nagyatádi Judo Club játékosai és edzői, viszont az épületre egy festés mindenképpen ráfér. Ezt a klub játékosai, és a szüleik vállalták magukra.

Ottjártunkkor Novák Szilvia, a csapat egyik edzője felügyelte a fiatalokat és a szülőket, akik épp a vakolatot csiszolták.

– Amikor 2017-ben idejöttem, akkor összesen öt gyerek járt edzésre, most harmincnál is többen vannak – mondta az edző. – Sőt, többen is jönnének, de az edzőterem méretéből fakadóan nem igazán férünk már el. Már elkészült a felújítási terv, amikor a koronavírus miatt az államkincstár jelezte, nem adnak pénzt a felújításra. Amikor pedig vége lett a COVID miatti lezárásoknak, illetve a gazdasági sokknak, akkor kitört a háború.

A Nagyatádi Judo Club három edzővel dolgozik, edzések a hét minden napján vannak, amióta a turisztikai központban készülhettek, azóta a taglétszám is bővült.

– Annak örülök, hogy az önkormányzat pozitívan áll a klubhoz, a nehéz években is számíthattunk a támogatásukra. Használati jogot biztosítanak az épülethez, illetve működési támogatást is kapunk minden évben – tette hozzá az edző, aki elmondta azt is, hogy örülne neki, ha végre sikerülne az épületet teljesen felújítani, de az erre vonatkozó kéréseik a Magyar Judo Szövetség irányába egyelőre süket fülekre találnak.

Pedig a lassan fél évszázada működő klub legutóbb Budaörsről tért haza öt éremmel, és az 50 induló klub közül huszadikak lettek, ami egy ilyen méretű városhoz képest kimagasló eredménynek számít.

– Szerencsére évről évre növekszik azoknak a száma, akik az adójuk 1 százalékát nekünk adják, reménykedem benne, hogy az idén is folytatódik ez a tendencia. Illetve, titkon bízom abban, hogy egy helyi, vagy környékbeli vállalkozó is lát fantáziát ebben a sportágban, ami nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is erőt ad a fiataloknak – zárta a beszélgetést Novák Szilvia.

Megosztás