HM: a repülődandár gyakorlatozott

Kiképzési repülés keretében hajtottak végre feladatokat a JAS-39 típusú gépek Nagyatád környékén – válaszolta érdeklődésünkre a Honvédelmi Minisztérium Sajtóosztálya.

Olvasóink érdeklődése nyomán igyekeztük megtudni, hogy a város és a térség felett miért zúgtak el tegnap több hullámban is a repülők.

Akadt, aki azt feltételezte, hogy a korábban jelzett szénhidrogén-kutatás zajlik repülőről, de kiderült, az még csak napok múlva kezdődik. Mások jelezték, hogy Gripenek hasítják a levegőt, ezért hívtuk a Honvédelmi Minisztérium Sajtóosztályát, akik aztán levélben elküldött kérdésünkre válaszoltak késő este.

A mai napon kiképzési repülés keretében a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár állományába tartozó JAS-39 típusú repülőgépek hajtottak végre feladatokat.

Bírálatot is kaptunk egyik olvasónktól, mondván, „eléggé semmitmondó volt” a tegnapi cikkünk, mivel „számomra teljesen egyértelmű volt, hogy ma délelőtt Gripenek szolgáltattak nekünk hanghatást”. Nos, egyrészt olvasónknak, természetesen igaza volt a gépek típusát illetően, viszont egyrészt másoknak a jelek szerint nem volt ez ennyire egyértelmű, másrészt amíg hivatalosan nem erősíti meg a minisztérium, addig mi ezt nem állíthatjuk.

Megosztás